Претопляне на стари манджи. Така от ГЕРБ определиха атаките по Томислав Дончев за нов "кумгейт" този път в Габрово.

Народният представител от ПГ на ГЕРБ Николай Сираков коментира информацията пред журналисти в парламента с думите: "БСП имат един голям проблем, че ГЕРБ печелят безапелационно всички избори. Предстоят местни избори и те вече се готвят за тях. Информацията, която бе извадена днес, показва, че Хасково е част от един мащабен сценарий, с който се цели очернянето на ГЕРБ и дискредитацията на партията за предстоящите местни избори. Сценарият е много прост. Той личи по схемите, които са еднакво направени и предполагам, че ще излязат за всички градове в България".

Сираков определи въпросният сценарий за очерняне на ГЕРБ като смесица от факти и измислици. Така се взимали действителни факти - кой с кого е съученик или кой на кого е кръстник и кум, към които се добавяли лъжи.

Червените помагат на Борисов със сигнали за италиански фамилии по места

Червените помагат на Борисов със сигнали за италиански фамилии по места

Членове и симпатизанти на БСП били подложени на натиск

"За конкретната ситуация това, което те изнесоха за Габрово, е бих казал жаргонно: претопляне на стара манджа. На предните местни избори се извадиха същите лъжи, на което засегнатите страни заведоха дела и спечелиха тези дела, което показва, че това са били лъжи. Имаме Закон за конфликт на интереси, имаме Закон за държавния служител, след като те са спазени оттам нататък се гледа дали е качествен експерт и дали са му добри резултатите. Ако един служител е злоупотребил със служебно положение - то тогава няма никакво значение дали той е кръстник или кум на някой - той трябва да се понесе отговорността", категоричен бе Сираков.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов допълни колегата си Сираков с думите: "Томислав Дончев е в изпълнителната власт и в законодателната. От 10 години живее в София. Неговият брат е останал да живее и да работи в Габрово".

По думите му, ако Томислав Дончев е назначил брат си на въпросната длъжност свързана с общинска фирма по озеленяване, докато е бил кмет, тогава от ГЕРБ щели да се съгласят с твърденията на опозицията.

"Твърденията на БСП винаги ги подлагам на съмнение. Томислав Дончев не е работодател. Това са несериозни неща. Има Закон за конфликт на интереси, ако бъде доказано, че има конфликт на интереси, ние ще вземем отношение", увери Цветанов.