Декларацията на "Продължаваме промяната" е много некомпетентно изработена. В нея са пропуснати редица сектори - регионално развитие, "най-вече магистрали, пътища, мостове" и други като спорт, култура, икономика, миграция, битова престъпност, борба с корупцията.

Това коментира пред Нова телевизия Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ. Тя критикува и липсата на структура на кабинет в декларацията на ПП.

Няма да подкрепим втория мандат на "Продължаваме промяната". Те нямат никаква визия за развитието на България, категорична бе Атанасова. Тя обвини и за решенията на Кирил Петков и Асен Василев в сектора на енергетиката.

"Продължаваме промяната" вече са в изолация, те са подкрепени само от "Демократична България", изтъкна Десислава Атанасова.

По въпроса дали се водят разговори за коалиции за трети мандат - с БСП, ДБ, "Български възход" - тя смята, че има начин за намиране на баланс и консенсус.

Подкрепа ГЕРБ няма да дава "даром", най-големи шансове вижда с ДБ, но има условия да даде оценка за четворната коалиция, в която са участвали. ГЕРБ има и други условия - Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков да не са в състава на евентуално правителство. 

Десислава Атанасова е категорична, че в този парламент има евроатлантическо мнозинство между ДПС, ДБ, ПП. Вариант за правителство е възможен и е време за решения и надлъгването да спре, заключи тя.

В петък става ясно имат ли ПП подкрепа в НС за кабинет
Обновена

В петък става ясно имат ли ПП подкрепа в НС за кабинет

По традиция днешното заседание започна с химна на България и на Европейския съюз