Да съставиш правителство е като да редиш кула от карти. За да стане висока, е нужен един много сложен процес. А защо пада? Защото от тази група, която иска да направи кула (правителство), минава един психично болен и бута картите. Това коментира депутатът от ГЕРБ/СДС Делян Добрев пред Нова телевизия.

Според Добрев в 49-ото Народно събрание е изключително трудно да се състави правителство, особено когато сред партиите, които искат да направят кула, има едни психично болни, едни кибици, които седят отстрани и никой не иска да реди с тях. По думите му това е именно "Възраждане", без да уточнява дали в това число включва партията като едно общо или визира конкретен депутат или депутати.

А иначе защо се стигна до разговори с останалите партии, които днес ГЕРБ ще проведе, Добрев посочи изчерпването на варианти с "Продължаваме промяната/Демократична България". Управленската им програма е комична, смята Добрев.

Заклинания и лозунги в екселска таблица – ГЕРБ критикува програмата на Промяната

Заклинания и лозунги в екселска таблица – ГЕРБ критикува програмата на Промяната

Томислав Дончев: Най-големият проблем е вътрешната кохерентност

А пък ако се заинатим както ПП и кажем, че в проектокабинета ни ще има само имена от ГЕРБ, то дори и да получим подкрепа, няма да има стабилно правителство, посочи Добрев.

Той призова всички партии, които искат да участват в управлението да предложат политици или експерти и ГЕРБ като първа политическа сила ще прецени дали вариантите са оптимални.

По думите на Добрев ГЕРБ обмисля две възможни хипотези- и експертно лице за премиер, и политическо.

Той изтъкна, че мнението на ГЕРБ за ПП не е същото като към Демократична България. ДБ се справя в политиката много добре за разлика от Промяната, смята Добрев.

Делян Добрев не вижда с какво ПП/ДБ могат да допринесат

Делян Добрев не вижда с какво ПП/ДБ могат да допринесат

Депутатът от ГЕРБ иска правителство без ПП и Възраждане

Вариантите са ясни - продължаваме да смятаме, че най-доброто за България е кабинет между първите две политически сили в парламента. Има и други възможности като правителство на споделената отговорност или политическо правителство на малцинството на ГЕРБ/СДС. Това заяви Деница Сачева, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ пред БиТиВи.

Разговорите на ГЕРБ с ПП/ДБ продължават. Няма насрочени нови срещи с коалицията на Кирил Петков и Христо Иванов, но ГЕРБ са в контакт с тях. ПП искат да опаковат всичко с розова панделка, че те управляват, че те правят законите и програмата, а така заблуждават избирателите си, изтъкна Деница Сачева и добави, че ГЕРБ не искат некомпетентност опакована с розова панделка.

Тя е изненадана от подхода на ПП/ДБ за съставяне на правителство, а не от самия им проектокабинет. Кабинетът на ПП/ДБ въобще не сме го коментирали и не може да бъде само от хора, които са ПП. Не приемаме тяхната оферта изпълнителната власт да принадлежи на ПП, а ГЕРБ/СДС да упражнява контрол от Народното събрание, коментира Сачева.

ПП/ДБ нямат друга партия в Народното събрание, която дори най-малък намек да е направила, че може да работи с тях или да ги подкрепи. Цялото самочувствие, самодоволност, самодостатъчност, мания за власт вече започва да става прозрачен не само за нас, но и за всички български граждани, посочи тя.

ПП смятат, че са направили услуга, че са представили собствена управленска програма, но всичко това е абсурдно, разкритикува Деница Сачева.

Десислава Атанасова с огледална оферта към ПП/ДБ

Десислава Атанасова с огледална оферта към ПП/ДБ

ПП/ДБ по детски и на инат приключили разговорите с ГЕРБ