Не виждам с какво ПП/ДБ могат да допринесат в един кабинет и аз лично не искам да управлявам с тях. Това заяви депутатът от ГЕРБ/СДС Делян Добрев пред БНР.

Добрев не намира в кое точно двете формации могат да си сътрудничат и обвини ПП/ДБ в грешни политики. Много са объркани, смята депутатът от ГЕРБ и се чуди как коалицията на "добрите сили" ще обясни на избирателите си, че изработват управленска програма с ГЕРБ.

"По време на цялата кампания обясняваха, че сме лошите и трябва да останем извън властта. Сега използват ГЕРБ, за да се докопат до властта. Това е много шизофренно поведение. Не може да спечелиш 600 хиляди гласа на база на тази реторика и след това да стоиш на една маса и да правиш съвместни пресконференции. И това ако не е измама?"

Според Добрев ако ПП/ДБ наистина са били конструктивни, то тогава трябваше да търсят общ кабинет, а не да предлагат Асен Василев, Кирил Петков и Рашков за министри.

Желязков: Ако има споделена отговорност, и Асен Василев е приемлив

Желязков: Ако има споделена отговорност, и Асен Василев е приемлив

Ние искаме да знаем - даването на подкрепа какъв вид политическа отговорност е?

Депутатът от ГЕРБ коментира и бюджет 2023 и посочи, че последните три бюджета на България са правени от Асен Василев и той е отговорен за тези дефицити.

Асен Василев се опитва да ни изкара пералня - да изперем неговия провал, изтъкна Добрев. Той иска ние да отхвърлим бюджета на първо четене, да кажем, че служебният кабинет е сбъркал в сметката и да го върнем да оправя кашата, т.е. да реже разходи, твърди Делян Добрев.

По думите му от ПП са настоявали да се запише в правилника на НС, че невъзможността да се разглежда 3 месеца отхвърлен законопроект не важи за бюджета. Според Добрев правилният подход е просто да се направят промени между първо и второ четене.

Той се надява 49-ият парламент да успее да състави правителство, но без ПП. Нови избори няма да доведат до различен резултат и ако не се намери изход сега, то и в 50-ото НС няма да може, убеден е Добрев.

ГЕРБ и ПП/ДБ направили две стъпки, остава само третата, смята Атанасова

ГЕРБ и ПП/ДБ направили две стъпки, остава само третата, смята Атанасова

В самата коалиция на "добрите сили" вече имало разногласия

Трябва да се говори с всички останали партии, но без "Възраждане".

Депутатът от ГЕРБ искрено съжалява, че ДБ е в коалиция в ПП и сякаш те не участват във взимането на решенията там. Много бих се радвал, ако успея да вбия клин между ПП и ДБ, изтъква Добрев.

Според него единственото общо между тях е амбицията им да имат кмет на София. Заради тази жажда да превземат местната власт в столицата, правят противоестествени коалиции. Не може да жертваш държавата, за да имаш кмет на София, възмутен е Добрев.

Той заяви, че от ГЕРБ са направили всички възможни компромиси и са готови да понесат електорална щета, за да има правителство.

Борисов: Аз се дръпнах, и Кирил, и Асен да го направят

Борисов: Аз се дръпнах, и Кирил, и Асен да го направят

Трябва експертно правителство, което да изкара пълен мандат