Парламентът ще коригира наложения в сряда мораториум върху повишаването на цените на тока, водата и парното.

От ГЕРБ не възразяват да се прегласува проектът за решение на мораториума върху цената на тока и парното, но след като той бъде качен на сайта на Народното събрание. В началото на днешния парламентарен ден председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова настоя от парламентарната трибуна, отново както и по време на вчерашната извънредна енергийна комисия, да се спазват процедурите, а и да се промени дневния ред като точката за мораториума да остане втора, докато технически се справи администрацията.

Също така да има време депутатите да се запознаят с текста.

С мораториума изпращаме послания на бананова република, възмутен Рамадан Аталай
Обновена

С мораториума изпращаме послания на бананова република, възмутен Рамадан Аталай

Правели се опити за източване на Фонда за енергийна ефективност

Председателят на 47-то Народно събрание Никола Минчев я увери, че проектът на решение за прегласуване на мораториума вече е публичен, а и е изпратен по пощите на парламентарните групи.

С гласуване депутатите решиха все пак да започнат с мораториума. Народното събрание отхвърли предложението на Атанасова точката за мораториума да остане втора за днешното парламентарно заседание с 66 гласа "за", 100 "против" и 44 "въздържали се".

Десислава Атанасова преди това се заяде и с новото правителство и по-специално с изявлението от вчера на говорителя на кобинета Петков - Лена Бориславова. "Не съм съгласна за пореден път Народното събрание да изпълнява, при взето вече решение, волята на говорител или началник на кабинет. Не знам в какво качество Бориславова коментира решение на парламент, каза Атанасова и добави: Но не мисля, че някога е съществувала практика, друг освен министър-председател или министър да коментира взетите от НС решения.

Правителството в шах, но няма да търси отговорност от депутатите си

Правителството в шах, но няма да търси отговорност от депутатите си

Корнелия Нинова нямала пръст в гласуваното замразяване на цените на тока

Десислава Атанасова поиска официално да се отправи предупреждение към екипа на министър-председателя Кирил Петков и конкретно към Лена Бориславова да не изземва различни по вид функции по отношение на законодателния орган на Република България.