ГЕРБ не знаят кога получат първия мандат за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. След срещата при президента Румен Радев, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви пред журналисти, че държавният глава следва текстовете на Конституцията и първо ще проведе консултациите с всички останали партии, представени в парламента.

По думите ѝ все още има възможности за някакви разговори по определени приоритети.

Атанасова призова партиите да помислят за рисковете пред държавата, ако се стигне до нови предсрочни избори. "Без първата политическа сила много трудно би се сформирал кабинет, без значение от политическата цена, която ще плащат всички останали", категорична бе тя.

Десислава Атанасова изрази и възмущението си от отношението към контактната група Плевнелиев-Паси, която не получила държавнически и отговорно отношение от останалите партии. Тя счита, че всичко, което ГЕРБ заявили като възможни приоритети и като търсене на мнозинство по определени теми все още стоят на масата. Затова герберите очакват партиите да помислят отново за възможности за съставяне на правителство.

Ако не получим какъвто и да било знак за решаване на кризите пред България, то ГЕРБ ще демонстрират не само самочувствие, но и експерти, които ще предложат за кабинет, каза още Атанасова.

Румен Радев пита ГЕРБ какъв им е планът

Румен Радев пита ГЕРБ какъв им е планът

Съставянето на правителство, но и Народното събрание да работи