Партия ГЕРБ никога няма да се коалира с БСП и ДПС. Това обяви пред БиТиВи лидерът на формацията Цветан Цветанов.

Той стигна още по-далеч, посочвайки, че ГЕРБ в един бъдещ парламент биха предпочели да бъдат в опозиция, но да не влизат в коалиционни взаимоотношения с червените и хората на Доган.

Според Цветанов партията, чиито неформален лидер е Бойко Борисов, няма да изпадне в положението на НДСВ от отминалите парламентарни избори, когато по време на кампанията е заклеймявало социалистите, а след това е встъпило в коалиция с тях.

Относно ДПС, по думите на Цветанов формацията на Доган трябва да седне на резервната скамейка като състезател, който е изгубил състезанието.

Стана ясно още, че ГЕРБ си поставя за цел да бъде първа или втора политическа сила, което по думите на председателя Цветанов означава „да бием или да сме наравно с БСП", а главната цел на политическата сила е промяна на политическото статукво.

Припомняме
според последните сондажи на общественото мнение на НЦИОМ ГЕРБ е втора политическа сила след БСП, а Борисов е първи по рейтинг с 1 процент пред президента Първанов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се кандидатира на изборите за български евродапутати, но в сдружението не виждат никаква пречка за това той да оглави предизборния щаб на тези избори.

В същото време на местните избори в края на тази година от сдружението възнамеряват да номинират Борисов за втори мандат за кмет на София.
По думите на председателя Цветан Цветанов е съвсем основателно лидерът да бъде номиниран за кмет на столицата.

В ГЕРБ са изработили критерии, по които да се определят излъчените кандидати за евродепутати.
Между другото те трябва да са запознати със структурите в ЕС, желателно е да са работили в мисията на ЕС в България, да имат съответното образование и да боравят с два езика.

Предстои национално съвещание, на което тези критерии ще бъдат обсъдени, а след това идва ред на предложенията от регионите структури по места.

Окончателната дума при номинациите ще има Централният съвет на сдружението.