Има терор и има репресия и е видно, че е само срещу една партия. Това и децата го видяха. Така на 9 септември са омачкали опозицията и след това 45 години са управлявали. Това заяви на брифинг председателят на ГЕРБ Бойко Борисов относно работата на служебния кабинет.

Той изрази недоумение защо всеки ден "предизборният щаб на кандидат-президента Радев" се изказва срещу една партия, а именно ГЕРБ.

Борисов попита коя друга българска партия е била така поздравена от Европа, "за да ни маскари така шефът на комунистическата следствена служба".

"Призовавам Радев тези недоразумения да си ги прибира! Това не е демокрация!", възмути се лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ с контраотчет на служебния кабинет: Държат се като кръжок по политическа реторика!

ГЕРБ с контраотчет на служебния кабинет: Държат се като кръжок по политическа реторика!

ГЕРБ ще внесат жалба в ЦИК срещу служебния кабинет

От своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев припомни, че преди време е коментирал, че правителството имало посредствено отношение към организацията на изборите. По негови думи обаче се оказало, че правителството може да има пряко участие в изборния процес чрез Министерството на вътрешните работи, и то не като гарантира политическите права на гражданите, а използвайки го като предизборен инструмент за заплахи и ограничаване на правото на политическа активност.

Той показа снимки на шатрата на ГЕРБ в Севлиево, до пазара в центъра на града, където от сутринта е бил паркиран бус на жандармерията. Целта според него била да сплаши кандидати на ГЕРБ.

Тома Биков пък заяви, че има стотици случаи на репресии и преследване на членове и симпатизанти на ГЕРБ по анонимни доноси, писани от хората на Рашков. По негови думи Рашков действа като истински комунист и следовател на Държавна сигурност от преди 89-та година.

Караянчева отговаря на Рашков: Груба полицейщина

Караянчева отговаря на Рашков: Груба полицейщина

Тя обвини служебното правителство в чудовищни манипулации и гьобелскова пропаганда

"Ние сме изключително обезпокоени от това, че политическата криза, в която се намираме, ще прерасне в конституционна криза, без да знаем кога тази криза ще приключи. Това, което прави Румен Радев в момента, е да демонтира демокрацията, защото е абсолютно наясно, че по никакъв друг начин не може да спечели избори. По никакъв друг начин, освен като прати главорези като Рашков да вършат тези безчинства", категоричен бе Биков.

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов съобщи, че вече са уведомени наблюдателите на ОССЕ, а утре ще бъдат уведомени и всички наблюдатели, за натиска, който се оказва върху ГЕРБ. Той сравни случващото се с преврата на 9 септември 1944 година.