ГЕРБ сигнализира за хакерска атака срещу всичките им канали в социалните мрежи. Георг Георгиев обясни на пресконференция в централата на партията, че "всички комуникационни канали във "Фейсбук" са ударени от тежка хакерска атака и по конкретно - три публикации по най-горещата тема - ужасяващите злоупотреби в енергетиката, внос и износ на газ и далаверите, които са се вършили с посредниците на тези сделки".

Георгиев посочи и трите публикации: описанието на схемата за офшорните фирми за износ на газ, представена от Делян Добрев; самата графика; разпространената от медиите фалшива новина, че Бойко Борисов казал, че през 2023 г. "Газпром" трябва да се върне в България.

В ГЕРБ откриха, че при горивата механизмът на конкуренция е развален

В ГЕРБ откриха, че при горивата механизмът на конкуренция е развален

Предлагат два варианта, а Борисов съветва за "Газпром"

Трите били атакувани, а впечатление направило съвпадението в профили, които са имали стотици коментари и са правили опити да блокират тези новини, профили без снимки, руски имена.

Георг Георгиев смята, че дори политически лица участват в това. Зоран Ангелов, IT специалист в партията поясни, че всички са взети от руската социална мрежа.

Мащабна кибератака срещу Черна гора, информирани са съюзниците в НАТО

Мащабна кибератака срещу Черна гора, информирани са съюзниците в НАТО

Свикано е заседание на Съвета за национална сигурност

Томислав Дончев определи ситуацията "не като ментална каша, а вълшебна приказка, със събития, чудеса, двамата братя, принцеса, спящ красавец и ламя, която мята огън, зареден с руски газ, и верен помощник на двамата братя". Все пак той попита къде е отговорът на въпроса за доставките на руски газ от един месец и за завишените цени на дизела и бензина, както и темата за увеличеното отрицателно салдо с над 4 млрд. лв.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се възмути: "Нито ще ни заглушат устата, нито огромните пари, с които разполагат, наетите и скъпи международни специалисти, само да организират компроматна защита срещу нас. Ние не сме Северна Корея, Русия, където Фейсбукът да бъде спрян. Откъде дойде тази яростна атака - от факта, че вчера казах, че ще докажа с цифри, че ние сме по зависими от Русия и милиарди са изтекли от България. Да видим сега каква хакерска атака ще направят."

НСлС ще бори киберпрестъпленията с нов отдел

НСлС ще бори киберпрестъпленията с нов отдел

Звеното започва работа от 1 септември

Борисов смята, че има връзка и съветът му към служебното правителство за преговорите с "Газпром" и за "Балкански поток", откъдето може да влезе газ на пет места в България. Той отрече и обвиненията, че 12 г. ГЕРБ не са правили нищо по темата за вноса на природен газ.

След това лидерът на ГЕРБ цитира статистика на НСИ за инфлацията, справка на БНБ за БВП и заключи, че "оптимистичните цифри на Асен Василев не са верни". Включи в изброяването и Атанас Атанасов, Христо Иванов, Даниел Лорер. После посочи, че е извадил по пера цифрите и изводът е, че България е три пъти по-зависима от Русия. Борисов спомена и управлението на Владимир Путин, "който лесно приема милиардите, които получава през България".

Асен Василев: Ако сме спрели заявките към Газпром, значи сме в неизпълнение

Асен Василев: Ако сме спрели заявките към Газпром, значи сме в неизпълнение

Договорът бил преподписан с нова формула през 2020 г.