ГЕРБ остават категорично против каквато и да било управленска формула в рамките на настоящото Народно събрание, което считат вече за изчерпано, като настояват за нови избори.

"Кирил Петков, Асен Василев или който и да е излъчен от бившата четворна, вече тройна коалиция, или от "Продължаваме промяната", са персона нон грата в рамките на този парламент. Никакви преговори няма да водим с когото и да е за подкрепа на правителство с който и да е мандат. Считаме за най-редно да има предсрочни парламентарни избори", каза председателят на парламентарната група на бившите управляващи Десислава Атанасова. 

Асен Василев взима мандата като кандидат за премиер на ПП

Асен Василев взима мандата като кандидат за премиер на ПП

Избори какво трябва да се направи в следващите 6 месеца

"Ролята на опозицията е да критикува и посочва грешки, не да подкрепя. Няма никаква политическа логика без значение кой е министър-председател. А и с този режим на ротация можем да имаме още 8 министър-председатели до края на мандата. Да започнат да правят списък - на всеки 6 месеца различен", ироничен от своя страна бе вторият човек в партията на Борисов Томислав Дончев.

Той подчерта още - дори и да се стигне до сглобяване на някаква управленска формула, то такова правителство би било изключително слабо и безсилно да свърши каквато и да е било работа. 

Нинова приема Асен Василев за премиер, ИТН и ДБ също отиват на преговори

Нинова приема Асен Василев за премиер, ИТН и ДБ също отиват на преговори

В голяма степен краят на разговорите е предизвестен, предупреди Тошко Йорданов

Иронично или не Дончев призова и за промени в Конституцията.

"Тя ни е дала алгоритъм какво да правим, когато едно правителство изгуби парламентарна подкрепа, който сработи преди няколко дни. Тя обаче не ни е дала алгоритъм какво да правим, когато на високи постове, особено на поста министър-председател, се окажат хора, които са функционално негодни да изпълняват отговорностите, с които е свързана позицията им. Тук трябва да има сериозен юридически и парламентарен дебат по темата. Ние все още сме управлявани от абсолютно неадекватен човек, който с всяко свое действие предизвиква все по-голяма каша и катастрофи. Каже ми едно нещо, ама едно, с което се е заело настоящото правителство, което да не е довело до катастрофа", изрази загриженост той. 

Костадинов остава твърд - без подкрепа за кабинет от импотентен парламент

Костадинов остава твърд - без подкрепа за кабинет от импотентен парламент

Настояват за свикване на КСНС

Вината за очакваното скъсване на отношенията с Русия носи само и единствено Петков, като имало множество механизми и процедури за отговор на България, който да не предизвиква такива остри ответни действия, коментира още на свой ред Атанасова.