Коалицията е стабилна. За нас мотивите на БСП целят политическа нестабилност. Това заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Александър Ненков в отговор на изявлението на опозицията след внесения вот на недоверие към кабинета за провала на политиката в областта на околната среда и екологията.

Депутатът отхвърли твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Шумен е пред водна криза, като се позова на становище на кмета на града, че язовир "Тича" е пълен.

От ГЕРБ попитаха БСП, ако има смяна на властта и получат мандат, с кого ще се коалират, тъй като българите още помнят моделът на тяхното управление преди години.

Според ГЕРБ този вот няма да доведе до подобряване на ситуацията.

"БСП твърдят, че имат алтернатива. Ние сме я виждали и сме запознати с "Визия за България - един документ, които изцяло неглижира политиките за опазване на околната среда. Един документ насочен не към хората, а към бизнеса. Ще се запознаем с мотивите, имаме отговорно отношение и сме готови за дебат", заяви и депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева и припомни какво считат за "държавническото управление" - поведението на кмета на Перник, който е загърбил политическите пристрастия и работи за благото на града.