ГЕРБ няма да издига свой кандидат за кмет на Благоевград на предстоящия частичен вот, а ще подкрепи независимата кандидатура на досегашния председател на Общинския съвет Андон Тодоров, който напуска местния парламент, съобщиха от партията.

Четирима бивши министри дойдоха в областния център , за да мотивират решението на Изпълнителната комисия.

Томислав Дончев, Костадин Ангелов, Деница Сачева и Младен Маринов пристигнаха в Благоевград, за да обявят решението на Изпълнителната комисия да подкрепи Андон Тодоров.

ВАС отстрани кмета на Благоевград

ВАС отстрани кмета на Благоевград

Изборите за кмет, които президентът трябва да насрочи ще бъдат през юни

"Най-важно за нас е Благоевград да има добро управление, качествен, адекватен лидер, градоначалник, без да си приписваме прическата заслуга", посочи Томислав Дончев.

Бившият депутат и общински председател на партията Йордан Андонов заяви, че е нарушена процедурата по устав, тъй като тази кандидатура не е обсъждана.

"Това решение донесе смут в редиците на обикновените привърженици на ГЕРБ! Къде ще отиде тази енергия на редовия член? Моите уважения, към всички гости, но в края на краищата ще гласуват тези, на които трябва да им търсим мнението." - коментира Андонов.

Отстраненият Румен Томов се кандидатира пак за кмет на Благоевград

Отстраненият Румен Томов се кандидатира пак за кмет на Благоевград

Едно ЕТ се прехвърля много трудно, защото срокът не е императивен, смята Румен Томов

На срещата присъства и кандидатът за кмет на Благоевград Андон Тодоров, който освен от ГЕРБ получава подкрепа от ВМРО.

"Като доказателство на думите ми, че това не е поредната политическа игра на задкулисие, заявявам тук, пред всички вас, днес напускам поста председател на общинския съвет, както и на общински съветник." - обяви той.

БСП подкрепя Румен Томов за изборите в Благоевград

БСП подкрепя Румен Томов за изборите в Благоевград

Частично местни избори ще се проведат на 27 юни тази година