Не съм бил едновременно и търговец, и кмет, тъй като съм предприел всички мерки за излизане от фирмите си, а за фирмата, за която става въпрос, тя от 8 години не работи, няма сделки с нея. Това заяви отстраненият кмет на Благоевград Румен Томов пред БиТиВи.

Той обясни, че "едно ЕТ се прехвърля много трудно, защото срокът не е императивен". "Моята съвест е чиста пред избирателите", добави той.

ВАС отстрани кмета на Благоевград

ВАС отстрани кмета на Благоевград

Изборите за кмет, които президентът трябва да насрочи ще бъдат през юни

В своя защита той заяви, че 60% от хората искат реформа в съдебната система, защото не са сигурни, че тя работи еднакво по един и същи тип казуси. Той даде пример с решение за негова колежка от Карлово, която остава на поста си. "При мен - ситуацията бе по-благоприятна, а решението е обратното. Като има разнопосочни решения, хората няма да са спокойни, обясни Томов.

Румен Томов не смята да се отказва от мястото си. Той обяви, че ще се кандидатира при нови избори, защото "няма как да подведе избирателите"

И кметът на Благоевград е отстранен след решение на ВАС

И кметът на Благоевград е отстранен след решение на ВАС

Румен Томов си заличил фирмата, но извън срока

На въпрос как е вземал решения през тази година и половина борба със съдебните инстанции, Томов отговори, че му е повлияло, но винаги е работил за жителите на Благоевград.