Малко повече от месец преди предсрочния парламентарен  вот на 5 октомври от партията на Бойко Борисов представиха изборните си листи, с които ще се борят поне за 121 депутатски места в парламента.

"С професионализъм и всеотдайност ще се опитаме да постигнем поставените цели, а именно силно дясноцентриско управление с лидер ГЕРБ,  депутати около и над 121, за да върнем страната ни в правилната европейска посока", обясни принципа на подредба председателят на Националния  предизборен щаб на партията Цветан Цветанов и не пропусна да подчертае, че има равнопоставеност между жени и мъже, както и  представителност на всички етноси в България.

Вторият човек в ГЕРБ прочете бавно и внимателно отзад-напред водачите на изборните листи на  партията, като започна с 31-ви Многомандатен изборен район (МИР) Ямбол, където първи е доскорошният депутат от 42-вото Народно събрание  Иван Чолаков.

В Шумен изборната битка на герберите ще води отново доскорошният депутат Любомир Христов, работил в сферата на сигурността.

Очаквано начело на листата в Хасково застава министърът на икономиката и енергетиката в кабинета "Борисов" Делян Добрев, който често  вземаше думата и като депутат в 42-вото НС по енергийните теми. Самият Добрев е родом от Хасково.

В 28-ми МИР Търговище ГЕРБ ще бъде  представен от лекаря и също народен представител от последния парламент д-р Дарин Димитров.

Бившата регионална министърка в кабинета  "Борисов" Лиляна Павлова оглавява листата в Стара Загора. Павлова е номер едно и в подредбата във Варна. В морската ни столица герберката  ще се изправи в битка с Йордан Цонев от ДПС и Ангел Найденов от БСП.

Четирите избирателни района в столицата ни ще бъдат представени от  ключови фигури в ГЕРБ.

Лидерът на партията Бойко Борисов няма да изневери на традицията и ще оглави листата в 25-ти МИР. Очаквано основният противник на герберите БСП също издигнаха своя водач Михаил Миков като водач в 25-ти МИР.

Борисов заема първото място и в  изборната листа на Пловдив.
"Бойко Борисов - лидер на ГЕРБ, бивш главен секретар на МВР, кмет на София, министър-председател на България,  депутат от 42-вото НС. С убедителната победа, която ще постигнем, можем да говорим и като бъдещият министър-председател", бе описанието, с  което Цветанов представи лидерът си.

Битката в София-област ще води бившият транспортен министър в кабинета "Борисов" Ивайло  Московски, който и като доказал се депутат в 42-вото НС ще оглави и още една листа на ГЕРБ, а именно тази във Видин.

Началникът на кабинета  "Борисов" Румяна Бъчварова ще води листата в 24-ти МИР София.

23-ти МИР София ще е воден от ексдепутатът Александър Ненков, който самите ГЕРБ определят като доказал се парламентарист.

Номер едно в листата на Смолян е Даниела  Дариткова, депутат в 41-вото и 42-вото НС, известна с позициите си в сектор здравеопазване.

Десислава Танева пък ще води изборната класация на  ГЕРБ в Сливен, а Силистра е запазена за бившата зам.-министърка на образованието в правителството на Бойко Борисов Милена Дамянова, която ще трябва да опонира на социалиста Антон Кутев.

В крайдунавския град Русе за най-много гласове за ГЕРБ ще се бори Пламен Нунев,  а депутатът Валентин Василев е номер 1 в изборната листа на герберите в Разград.

Повече думи Цветан Цветанов отдели за водача на листата в  Пловдив област, като го описа като човек с мечта да бъдат разкрити всички досиета от бившата Държавна сигурност, а този човек е Методи Андреев.

Шефката на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева очаквано повежда листата на ГЕРБ в Плевен. Там тя ще се бори с двама мъже от  страна на левицата, а именно Румен Петков от АБВ и Румен Гечев от БСП.
"Любимото ми мъжко име е Румен. Мъжът ми е Румен, синът ми е  Румен, нямам против да се боря още с двама Руменовци", коментира Цачева.

Водач в Перник на изборната листа на партията на Бойко Борисов е Вяра Церовска, а  друга изненада според Цветанов е водачът в Пазарджик - ексшефът на Военно-медицинска академия ген. Стоян Тонев.
Именно в Пазарджик се появява името на Делян Пеевски, който ще  оглави листата на ДПС в този район.

Ексздравната министърка в кабинета "Борисов" Десислава Атанасова ще се бори за най-много подкрепа в  Монтана, като задачата й е да показа, че ГЕРБ ще се бори да развие тази част на страната ни.

В Ловеч номер 1 в класацията на ГЕРБ е депутатът от  42-рото НС Корнелия Маринова.

Областния координатор на ГЕРБ в Кюстендил Кирил Калфин ще се изправи срещу острието на БСП Мая Манолова в битката за гласове в 10-и многомандатен избирателен район. Калфин има два мандата като народен представител.

Герберската изборна листа в известния бастион на ДПС Кърджали ще бъде водена очаквано от Цвета Караянчева,  а Цветан Цветанов не пропусна да я представи като истински българин и човек, който дава всичко от себе си. В Кърджали Караянчева ще се бори  срещу лидера на досегашната трета политическа сила Лютви Местан.

Водач на листата в Добрич е депутатът с два мандата Румен Димитров, Цветомир  Михов е първи в Габрово
, а битката във Враца ще е водена отново от депутат в 42-рото НС Петя Аврамова.

Водач на листата в Бургас е бившият зам. екологичен министър Ивелина Василева.

Като за финал зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов обяви, че той ще води изборната битка по традиция във Велико Търново и в Благоевград.

Припомняме, че именно в Благоевград БСП срещат най-голяма трудност да изберат своя водач, като въпросителният е между Корнелия Нинова и Кристиан Вигенин. Самият Цветанов подчерта, че не се притеснява нито от Нинова, нито от Вигенин.

Личи и отсъствието на някои имена, като бившият социален министър Тотю Младенов, Вежди Рашидов, финансовият експерт на ГЕРБ Менда Стоянова. Вероятно обаче те са на гарантирано избираеми места по райони.