Политическа партия ГЕРБ смята да даде на съд вътрешния министър Бойко Рашков. Това се казва в позиция на партията, разпратена до медиите след изказването на Рашков пред журналисти, след като бе разпитан от прокуратурата по разследването на строителството на АМ "Хемус". Бойко Рашков бе категоричен, без да посочва имена, че парите от лот 5 са изтекли към партия ГЕРБ.

"За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях! Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!", посочват от ПП ГЕРБ.

Рашков: Парите от "Хемус" са изтичали към ГЕРБ и не е само лот 5

Рашков: Парите от "Хемус" са изтичали към ГЕРБ и не е само лот 5

Нямал доверие в прокуратурата, щяла да каже на Борисов

В позицията се посочва и че изказването на Рашков е опит, за пореден път, да се отклони общественото внимание от проблемите на деня с активни мероприятия, които са му наредени от "началника му Румен Радев".

Проблемите на деня, според ГЕРБ са, че бизнесът фалира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, доходите на пенсионерите се оказаха по-ниски от обещаните.