Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира с общо 27 000 подписа в ЦИК за предстоящите парламентарни и президентски избори на 14 ноември. Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви пред журналисти, че се надява ГЕРБ да бъдат първа политическа сила и да спечелят доверието на българските граждани. Ние сме показали, че можем да се съобразим с вота на хората, като можем да бъдем управляващи. "Единствено хората могат да направят своя избор и да ни отредят мястото, което заслужаваме, каза Атанасова.

При всички положения ще има обновяване на кандидат-депутатските листи на ГЕРБ.

Тя обясни, че за всяка системна партия е важно да подхожда сериозно към всички избори. Днес приключват номинациите във всички структури на ГЕРБ за двата вида избори и когато бъдат обобщени, медиите и обществото ще разберат кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, както и депутатските листи, уточни Атанасова.

Атанасова: Вече искат диалог с нас, а преди ни изчегъртваха

Атанасова: Вече искат диалог с нас, а преди ни изчегъртваха

Важно е, че са разбрали, че има смисъл да се води диалог

Имената според нея не са единственото важно нещо, защото на първо място трябва да се говори за изборния процес, защо се стигна дотук и защо партиите не могат да носят отговорност. Трябва да говорим за проекциите на един политически инженер Румен Радев, защото хаосът, до който стигна цялата ни политическа система, се дължи на разбъркването, което той направи, посочи Атанасова. По думите ѝ държавният глава не бил център на обединение на институции и на партии, за да се носи отговорност за българските граждани.

Важните въпроси, които обществото трябва да задава, са свързани със самия изборен процес. Прогнозният резултат колко изборни секции ще се разкрият в чужбина рязко намалява, като лично Атанасова не чува реакцията на онези, които ръкопляскали на среднощното приемане на промените Изборния кодекс. Атанасова все още не знае дали ще се броят и всички контролни разписки от изборите.

Тя подчерта и че не знае какво ще стане и с договора, по който фирмата ще достави машини, като и как софтуерът ще бъде проверяван, кой ще заверява софтуера и какви са гражданските договори за техническо обслужване на машините.

"Въпреки опасенията, че мачът е свирен, публиката много ясно може да различи по-добрите играчи. Аз мисля, че обществото ни се събужда и ще покаже това с автентичния си вот на предстоящите избори", подчерта Атанасова.

От своя страна Румен Христов заяви, че без ГЕРБ правителство няма как да има, като призова бъдещите депутатите да не елиминират ексуправляващите.