ГЕРБ се скри преди местния вот, алармират общински съветници от БСП.

Социалистите се оплакаха, че днес необяснимо защо няма да има сесия на Столичния общински съвет. СОС няма да заседава вече трети месец, проблемите на столичани стоят заметени под килима, възмути се шефката на групата на червените в Общината Милка Христова.

Социалистите предупредиха и за редица нередности. Според тях търг за надзор над пътни ремонти е спечелен от необщинско дружество, тъй като в документите на "Софинвест" не е намерен определен сертификат, какъвто общинското дружество реално има.
Ръководството на "Софинвест" да подаде оставка, независимо дали е било немарливо или е натиснато да скрие сертификата, настояха червените.

По думите им търгът е спечелен от фирма на Георги Тодоров - бивш шеф на транспортна дирекция в Общината и бивш заместник-министър на транспорта. Той е кадър на ДПС, заедно ли ГЕРБ и ДПС налагат монопол на обществените поръчки в столицата, запитаха Христова и Калоян Паргов.

Стана ясно още, че шефът на столичната дирекция по сигурност Красимир Димитров е сменен тихомълком на друг пост. Има слухове, че е разследван за злоупотреби, че му е отнет допуска до класифицирана информация, обяви ген. Иван Мечков.

Шефът на столичните социалисти Калоян Паргов коментира и темата "Георги Кадиев", като по думите му поведението на Кадиев е нож в гърба.

Припомняме, в началото на седмицата депутатът от БСП Георги Кадиев заяви пред свои колеги, че ще се кандидатира за кмет на София.

Според думите на Паргов, Георги Кадиев играе в предварително уговорен мач и е станал част от схема, в която са и хора от АБВ.

"Постъпката му води до самоизключване от БСП", убеден е още Паргов.

Ако Кадиев има остатъчен морал, чест и доблест, да напусне 43-то Народно събрание, зоват го социалистите от столицата.
Според тях доскорошният им съмишленик обслужва интересите на ГЕРБ и на Йорданка Фандъкова.

Кадиев постъпи вероломно, икономическите интереси го владеят, смята Паргов.