Всеки човек, който иска да влезе в парламента, в политиката и в изпълнителната власт, да мине през психотест.

За това призоваха от ГЕРБ като отговор на направеното в Народното събрание предложение на лидера на "България без цензура" Николай Бареков за създаване на временни комисии в партньорство с бившите управляващи.

Припомняме, Бареков търси съдействието на ГЕРБ за започване процедура за импийчмънт на президента Плевнелиев.
Той изпрати официално писмо до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, „неформалния лидер на партията" - според барековата партия - Цветан Цветанов и заместник-председателя на парламентарната група Цецка Цачева, в което ги кани да подкрепят създаване на две временни комисии за установяване на бизнес контактите на Плевнелиев, както и обстоятелствата около избирането му за държавен глава.

Още оня ден пък стана ясно, че ГЕРБ започва разработването на законодателни текстове, които да гарантират емоционалната устойчивост и пригодност на кандидатите за народни представители.

Опозицията поиска политиците да не бъдат зависими от анаболи и наркотици, тъй като с влизането си във властта „всеки зависим от нещо човек може да донесе вреди на държавата и обществото".

„Аз не виждам в България да има някой, който да има доверие на този човек", изтъкна пред журналисти зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев и припомни, че само преди осем месеца Бареков публично обяви, че на следващия ден ще бъде убит.
"Този човек излъга безброй много пъти", заяви още Велчев, добавяйки, че „в името на кариерата Бареков е готов да продаде и майка си".

От думите на депутата от ГЕРБ стана ясно, че депутатите от партията на Борисов няма да приемат протегната ръка на Бареков, защото са на мнение, че когато искаш от някой партньорство, би трябвало да имаш доверието на хората, към които се обръщаш.

По-рано днес лидерът на "най-голямата извънпарламентарна партия", за какъвто многократно се самообяви Николай Бареков внесе официално писмо до Цветан Цветанов, Бойко Борисов и Цецка Цачева.

С уговорката, че нарочно поставя на първо място Цветанов, Бареков поиска на трибунка в кулоарите от ГЕРБ да стартират подписка за създаването на две нови временни анкетни парламентари комисии.

Първата комисия да проучи "всички факти и обстоятелства около нерегламентираните бизнес контакти, поведението на данъкоплатец и връзките с отделните корпоративни кръгове на гражданина Росен Плевнелиев в качеството му на държавен глава и министър", поиска Бареков.

Втората комисия пък да се спре върху установяване на това дали е имало фалшификация на изборния процес с надпечатан обем "реални" бюлетини през 2011 година, когато Плевнелиев е избран за президент.

Макар да не е народен представител, Бареков влезе в парламента по покана на депутата Румен Йончев и даде изявление пред медиите от официалната трибунка в кулоарите, използвана от различните парламентарни групи.

"Имаме съмнението, при това доста обосновано, че номерът от Костинброд е бил използван и тогава", настоя бившият журналист. Той бе категоричен, че не сипе обвинения и не раздава присъди, а иска парламентарни комисии, стартирани именно от ГЕРБ, да разследват двата проблема, за да не се твърди, че това са комисии на управляващите с цел реваншизъм.

Говоря като лидер на най-голямата извънпарламентарна партия, а на 25 май може би ще говоря като лидер на една от най-големите две или три партии, настоя той.

Запитан на какво основание счита "България без цензура" за най-голямата извънпарламентарна партия Бареков отговори, че стъпва на основата на социологическите изследвания на почти всички агенции.

Ако такива комисии бъдат сформирани, Николай Бареков е готов да разкаже много интересни неща, които е научил по време на изборите за кмет на Варна през лятото, както и от членове на ГЕРБ.

В кулоарите на парламента Бареков подхвърли и цитира изказвания на Цветан Цветанов от разговор "на една вила". Изборите ще бъдат спечелени от ГЕРБ, защото бюлетините ще бъдат наши, казал тогава според Бареков зам.-председателят на ГЕРБ.

Другата седмица пак ще се видим, обърна се на изпроводяк Бареков към журналистите, а причина за това е законопроектът "Чисти ръце", който България без цензура ще внесе в 42-рото Народно събрание.