От ГЕРБ виждат очертаване на разделителни линии между тези, които са издигнали президента и другите партии в Народното събрание.

Това мнение изрази председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова по повод откриване на осмата парламентарна сесия на 44-то Народно събрание.

"Не знам дали е коректно да се обърна към президента, който току-що ни напусна, но изглежда знаменателно, че бяхме уважени от присъствието на президентската институция", каза шефката на парламентарната група на управляващите. От ГЕРБ смятат, че това може да бъде добър знак между институциите в България и за едно начало за утвърждаване на техния авторитет.

Осмата пленарна сесия е под знака на местния вот, призна Цвета Караянчева

Осмата пленарна сесия е под знака на местния вот, призна Цвета Караянчева

Въпреки противопоставянето депутатите да запазят добрия тон, зове тя

Дариткова разчита, че може да се информира президентството кои приоритети са реализирани и кои трябва да бъдат използвани. Тя разчита на политическия опит на вицепрезидента Илияна Йотова, за да се намерят разумните решения президентът да остане в историята на президентската история, не като този, който е девалвирал инструмента "вето", а като олицетворение на единството на нацията. "Предстои ни динамична сесия и ПГ на ГЕРБ ще продължи да изпълнява ангажиментите си.", допълни Дариткова.

Радев към властта: Времето за промяна изтича, улицата ще помете статуквото

Радев към властта: Времето за промяна изтича, улицата ще помете статуквото

Иска премиерът да идва поне веднъж месечно в парламента

"Въпреки изборите за местна власт, не трябва да превръщаме парламента в поле за предизборна пропаганда. Новата парламентарна сесия до голяма степен ще бъде белязана от месните избори, но ще бъде възможност да покажем високо ниво на политическа култура", изтъкна Дариткова.

Всички ние имаме задължението да съхраняваме доверието, демократичния процес и парламентаризма, но ниското доверие в парламента е проблем на всички институции, призова Дариткова. От всички институции зависи демократичното развитие на страната, посочи тя.

Основни приоритети пред ГЕРБ са образованието, реформите и настоящата работа за бързо развитие на българската икономика, активно търсене на стратегически инвеститори, провеждане на социална политика за хората в нужда, развитие на българската армия, финансова стабилност.

Нинова спира Борисов да раздава държавни пари през джипа

Нинова спира Борисов да раздава държавни пари през джипа

Все по-малко чуваме да се говори за производство, притеснена е тя

Продължаваме да сме убедени, че политическата стабилност е основният фактор за развитието на страната и спокойствието на хората. ГЕРБ се вслушва в гласа на хората и най-голямата отговорност пада именно върху управляващите. "Няма да се поддадем на провокации, а ще отговорим с последователна политика. Нашият основен ангажимент ще продължи да бъде изграждането на съвременна, единна и стабилна България", уверяват от ПГ на ГЕРБ.

Даниела Дариткова призова социалистите да участват конструктивно в работата на парламента. Тя се надява, че Народното събрание ще бъде място за идеи, а не поле за конфронтация и генератор на напрежение.