Българската Държава продължава да губи в катастрофални размери своята собственост и това става с прякото участие на правителството и държавната администрация. Това се казва в писмо на председателя на партия ГЕРБ Цветан Цветанов до премиера Станишев. Цветанов настоява правителството и управляващите за изпълнят задълженията си и да издадат необходимите документи, за да може Националната спортна академия да опази от посегателство на частни строители тренировъчна база край Несебър.

ОТ ГЕРБ припомнят, че областният управител Л. Пантелеев многократно е уведомяван за положението, също както и МРРБ, но до този момент нотариален акт не е издаден.

Поколения български спортисти са се подготвяли на това място, за да донесат успехи и слава на България. Това е една от последните останали бази в системата на образованието, която подпомага младежки дейности, спортното развитие и социалната адаптация на хора в неравностойно положение", се казва в писмото, подписано от Цветанов.
В обръщението се припомнят и други случаи на незаконно боравене със земя и държавна собственост както този в Несебър и в Странджа.

Обръщението на председателя на ГЕРБ към Станишев приканва министър-председателя да спре нехайството и инертността на държавата. От ГЕРБ напомнят, че това може да стане празнично и в рамките на отбелязването на празника на БСП на връх Бузлуджа или във връзка с навършването на две години от създаването на тройната коалиция.
„С настоящето писмо, изразявам надежда, че в навечерието на празника на БСП,
на който ще почетете идеалите на социализма, както и успехите на две годишното управление на Тройната коалиция, държавните служители в лицето на МРРБ и министър Гагаузов, ще предприемат конкретни действия да превърнат думите в дела и ще изпълнят задължението си да издадат необходимите заповеди, с които да защитят интересите на държавата и обществото", са казва в писмото на Цветан Цветанов.