Тези, които ще управляват, казват, че ще изчегъртат ГЕРБ, но разговарят с ДПС, заяви народният представител от групата на ГЕРБ-СДС Димитър Главчев пред Bulgaria ON AIR.

"Ние никога не сме не сме преговаряли с ДПС за коалиция. Пришиват ги към нас, но никога не сме водили разговори за управление и за подкрепа както водят те. Тяхното основно свързващо звено е анти-ГЕРБ. Хубаво, ще ни изчегъртат, но после какво ще правят? Ще се саморазпуснат и ще спрат да съществуват?" - коментира депутатът в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че от ГЕРБ няма да гласуват подкрепа за кабинет на "Има такъв народ".

ИТН не търсели подкрепа от ДПС, изложили само приоритети

ИТН не търсели подкрепа от ДПС, изложили само приоритети

Хората на Трифонов няма да взимат съвети от никого

"Не виждам причина да ги подкрепим след тези избори и непрекъснатото им заявяване, че искат да ни изчегъртат. Извинявайте, ама не сме чак такива големи мазохисти да подкрепим някой, който иска да ни изчегърта. Бихме подкрепили политики, но първо да видим дали ще сглобят кабинет и на каква основа." - отбеляза Главчев.

Според него всеки редовен кабинет е по-добър от служебен, защото има парламентарен контрол: "Когато няма, има предпоставки хората да се развалят".

Той не е оптимист, че предложението на ИТН ще издържи дълго.

ИТН далеч от мисълта за правителство, в което "всички да са щастливи"

ИТН далеч от мисълта за правителство, в което "всички да са щастливи"

До петък няма да е ясно какви имена ще има в кабинета, обяви Ивайло Вълчев

"Първо е въпрос дали ще бъде създаден. По начина, по който тръгва съставянето му, не предвещава дълготрайност - формациите нямат идейна база помежду си. Едното общо е изчегъртването на ГЕРБ, а другото е смяната на Иван Гешев като главен прокурор." - аргументира се депутатът.

Главчев е съгласен, че съдебна реформа е необходима, но въпреки това смята други теми за много по-важни. "Хората искат да живеят по-добре и да са здрави", изтъкна още той и посочи здравната реформа като по-голям приоритет пред България.

На днешното заседание на Народното събрание от ГЕРБ-СДС предложиха анкетна комисия, която да разследва действията на Бойко Рашков по време на предизборната кампания.

"Поискахме я, когато се създаде комисия за полицейско насилие и подслушване. Искахме да разгледаме дали има такива случаи и по време на кампанията, но предложението бе отхвърлено заради "разводняване на темата". Интересно е с какви доводи няма да получим подкрепа, при положение, че срещу кандидат-депутати от ГЕРБ е оказван натиск. Това ни дава основание да вярваме, че това е повлияло на резултата на изборите." - отбеляза народният представител.

От ГЕРБ все още не са обявили официална кандидатура за президент, но от думите на Главчев стана ясно, че сред обсъжданите имена са бившият президент Петър Стоянов и заместник-председателят на партията Даниел Митов.