При всичките смени, които са направени в службите и при областните управители, е спазен законът. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев от трибуната на Партийния дом по време на блиц контрола. Главчев отговори на въпроси, свързани с уволненията и назначенията в службите, направени от страна на служебното правителство в ДАНС, Държавна агенция "Разузнаване" и Държавна комисия по сигурността и информацията.

Интересното е, че докато Главчев отговаряше от парламентарната трибуна, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (самият Димитър Главчев беше член, депутат и дори председател на НС от ГЕРБ) направи точно обратен коментар, в който призна, че кадри на ДПС се назначават.

Главчев добави, че при решенията, които е взимал за службите и областните управители, се е ръководил от Конституцията и законите на страната. "Обезсмисля се второто ви предположение, че назначенията в службите и областните управители са направени от лидера на ДПС Делян Пеевски", обърна се служебният премиер към парламентарната група на "Възраждане", на чиито въпрос отговори.

Димитър Главчев подчерта, че отговорността за назначенията на областните управители и назначенията в службите са негови и решенията ги е взимал сам.

Служебният премиер продължава да се надява, че ще има редовно правителство, но това не изглеждало много реално. "Назначенията на областните управители са мои с решение на Министерски съвет, а заместник-областните управители пък са си лично мои", уточни Главчев и даде пример, че е сменил само 5-6 областни управители.

Димитър Главчев не е очаквал да бъде обвинен от народните представители, че освобождава кадри на ГЕРБ и назначава други.

Кабинетът Главчев назначи зам.-председател на ДАНС

Кабинетът Главчев назначи зам.-председател на ДАНС

Рокада има и в Държавна комисия по сигурността на информацията