Обмяната на опит, двустранната информираност и координацията между България и Руската федерация в борбата с тероризма са важни и трябва да работим за подобряването им. Нито една държава не може сама да се пребори с предизвикателствата пред сигурността на гражданите в днешно време.
Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която прие на работна среща в президентството генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка.

Чайка се среща и с Патриарх Неофит

Чайка се среща и с Патриарх Неофит

Негово Светейшество подари на руснака диск със свои песнопения

Вицепрезидентът призова да има скоро конкретни и добри резултати от споразумението в полза на гражданите от подписаната Програма за сътрудничество между главните прокурори на България и Руската федерация.

Основните теми по време на разговора в президентството бяха борбата с тероризма и корупцията. "Когато става дума за безопасността на гражданите и антикорупционното законодателство, нека оставим експертизата да надделее над политиката", призова Илияна Йотова по време на разговора.

И премиерът обсъди сигурността с Чайка

И премиерът обсъди сигурността с Чайка

Развитието на търговията с Русия от взаимна полза, според Борисов

Илияна Йотова и Юрий Чайка се съгласиха, че повече усилия в днешно време институциите насочват към справянето и предотвратяването на киберпрестъпността.

Вицепрезидентът Илияна Йотова обърна внимание на радикализацията на млади хора като сериозен проблем и за двете държави. Тя се обяви за повече превантивни комуникационни кампании и по-широка осведоменост между младежите за съвременните прояви на насилие и тероризъм.

Цацаров се срещна с Чайка, ще си сътрудничат за тероризма

Цацаров се срещна с Чайка, ще си сътрудничат за тероризма

Ръководителите на прокуратурите подписаха Програма за сътрудничество

И правосъдният министър Цецка Цачева се срещна с генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка. На срещата присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Ася Петрова и Н.Пр. Анатолий Макаров.

По време на разговорите бяха обсъдени правомощията и дейността на Министерство на правосъдието и взаимодействието със съдебната власт.

Надпис "Чайка, вън от Европа" над "Цариградско шосе", разкараха го за минути

Надпис "Чайка, вън от Европа" над "Цариградско шосе", разкараха го за минути

Акция на "Да, България!"

Цачева запозна руската делегация със законодателните инициативи на Министерството. Тя им представи измененията в Наказателно - процесуалния кодекс, както и дебатите по обсъждането на Антикорупционния закон.

Припомняме, руският главен прокурор се срещна и с патриарх Неофит, с премиера Бойко Борисов по време на посещението си по покана на своя български колега Сотир Цацаров.