Главният секретар на президента Димитър Стоянов настоява за извинение заради неверни твърдения, изречени от парламентарната трибуна.

В отворено писмо той призовава депутатът (от ГЕРБ - бел.ред.) Лъчезар Иванов да представи доказателства за вчерашните си твърдения, че Стоянов "десет дни е обикалял и пръскал зарази по учения".

Главният секретар на президента настоява при непредставяне на такива доказателства за публично извинение от страна на Иванов.

Той напомня, че е в отпуск от 26 октомври, а от 29 октомври спазва предписаната му изолация и няма публични изяви и контакти.

Главният секретар на президента е с коронавирус

Главният секретар на президента е с коронавирус

Румен Радев се е самоизолирал и чака предписание от РЗИ

Стоянов посочва, че изричането на неверни твърдения от парламентарната трибуна за извличане на политическа изгода е крайно непочтено към гражданите.

Манипулациите, разпространявани от депутати, рушат и последните остатъци от доверие в 44-то Народно събрание, чийто авторитет е и без това вече тежко компрометиран от качеството на неговата работа, заявява той в отвореното си писмо.

Според него придържането към фактите и извинението за допуснати грешки са задължителна стъпка за промяна на общественото мнение към парламента.

Припомняме, на 29 октомври стана ясно, че главният секретар на президента е с коронавирус.