За първи път съм свидетел на протести, които не са заредени с истинско недоволство. Така коментира протестите и други актуални въпроси бившият депутат на ДПС Юнал Лютфи, който участва на пресконференция, на която стана ясно, че влиза в съвета на директорите на Петрол Холдинг.

Мнението на Лютфи е, че в момента има наслагане на няколко политически пласта - има протестиращи, има контрапротестиращи и КНСБ.

Аз за първи път съм свидетел на протести, които не са заредени с истинско недоволство. Бях свидетел на събитията от 10 януари 1997. Тогава имаше истински гняв, и той свали правителството на БСП", подчерта Лютфи.

Той заяви, че извинението на Станишев е "на време и на място" и по този начин БСП отмива вината на БКП за най-тежкото престъпление, което Комунистическата партия е извършила. Припомняме, на митинг шествието на БСП и ДПС през уикенда Станишев се извини пред събралото се множество за възродителния процес.

Лютфи коментира и решенията на КСНС, като заяви, че се е запознал с препоръките на Консултативния съвет по национална сигурност и че подкрепя документа, под който са се подписали участниците в съвета.

Бившият депутат не пропусна и темата за бежанците.

Той заяви, че в момента бежанският проблем е изключително остър. „Ние като европейска държава трябва да се подчиняваме на подписаните от страната ни международни документи, касаещи бежанците", каза той.

По думите му само премиер като Орешарски може да се справи със създалата се ситуация.