Ритуално от Коалиция „Не на ЕС" изгориха европейското знаме пред представителството на ЕК и ЕП в София.

Така, както изгоря знамето на ЕС, така и ЕС ще се разпадне, прогнозира независимият депутат Кирил Гумнеров. Според него страната ни е приета при дискриминационни и ксенофобски условия в ЕС. Започва масирана кампания срещу българите в редица страни членки на ЕС, обясни още Гумнеров.

Ние българите не сме второ качество хора, не сме втора ръка, допълни той и увери, че това е първият от поредицата протести срещу ЕС, организиран от евроскептичната коалиция.

Пред представителството на европейските институции бяха изсипани и няколко кашона с домати. Около 30-на души се събраха на протеста срещу ЕС. Някои от тях носеха надписи: „ЕС: щастливи свине, нещастни българи", „Искаме щастливи българи, не щастливи кокошки".

Викове „Мафия" и „Оставка" посрещнаха пък новината за оставката на финансовия министър Симеон Дянков, съобщена от депутата Стоян Иванов. Това е хубава новина, информира той. Тълпата избухна с викове „Браво" и призиви „Оставка".

Време е на политическото бунище да отидат и други продажни политици, категоричен бе Иванов. Протестиращите настояха цялото правителство да си подаде оставката.

Коалиция „Не на ЕС" настоява за излизане на България от общността и се обявява срещу политиката на ЕС за дискриминация на българите и толериране на малцинствата у нас.

Протестиращите настояваха още и за национализация на ЕРП-тата, както и за държавен контрол върху подземните ресурси и използването им в полза на нацията. Те искат още и пълна съдебна реформа и преки избори за магистрати.