Депутатите от гражданската квота на Реформаторския блок няма да подкрепят анекса към споразумението с ГЕРБ. Това обяви пред БНР депутатът Георги Славов. Самият той не бил виждал въпросния анекс.

До момента била представена само декларация в подкрепа на управлението, при това безусловна подкрепа. Славов изтъкна, че той няма как да приеме това. Повечето му колеги от гражданската квота също не били склонни безусловно да дадат нов кредит на доверие. Дори и като механизъм Георги Славов не виждал как ще се очаква от тях да подпишат анекс към нещо, което отначало не били подписали.

Славов посочи, че Народното събрание трябва да се произнесе със свое решение за проведения референдум в края на миналата година за електронното гласуване. Той изрази надежда то да бъде положително и да има адекватни промени в Изборния кодекс.

Съществено било и приемането на действия по ключови въпроси за обществото като съдебната реформа и продължаването й, реалното разпределяне на ВСС, приемането на промените в Закона за съдебната власт. Реформаторът подчерта, че тези неща ще бъдат подкрепени, ще бъдат активни и затова не било нужно да се подписват в декларации или анекси. Славов изрази надежда всички политически партии в блока да имат същото поведение.

Парламентарната група на Реформаторския блок се събира днес, за да обсъди новите приоритети пред правителството.