Групата на общинските съветници, избрани от листата на БСП в Силистра се разцепи.

Трима от петимата общо общински съветници - Надежда Бобчева, Боян Димов и Дияна Николова, напуснаха групата и създадоха нова група със съветниците на Социалдемократическата партия в Общинския съвет, наречена „Социалисти и демократи”. 

В разпространена декларация тримата обясняват своето решение с това, че е имало натиск да се откажат от местата си на съветници в полза на неуспелия кандидат за кмет на Силистра от БСП Станислав Стойков.

Те заявяват, че изразяват „несъгласие с умишлено стимулираното напрежение в редиците на БСП в Силистра” и искат да поставят въпроса за „поемането на отговорността за загубата на местните избори в общината от председателя на партийната организация”, като настояват за неговата оставка.

Освен това  са против исканите от тях дарения от възнагражденията им като общински съветници за СНЦ „За децата на Силистра” и за издръжка на партията. 

Поведението на тримата общински съветници ще бъде обсъдено на заседание на Общинския съвет на партията, заяви председателят на общинската организация на БСП Георги Кирилов, цитиран от БНР. Той отрече да е имало натиск над общинските съветници и напрежение в партията.