По 40 лева било плащано на присъствали на протеста на "Възраждане", организиран едновременно с този в подкрепа на "Продължаваме промяната" (ПП).

Такива данни бил получил председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров. Той говори пред медиите преди да се присъедини към протеста в подкрепа на кабинета, организиран пред парламента.

"Вървете при другия протест и ги питайте", уклончиво отговори Гюров откъде има въпросната информация и кой точно е плащал на протестиращи.

"Оптимист съм за бъдещето на държавата. Погледнете тези хора, събрани тук. Това не са хора, доведени с автобуси, не са получили по 40 лева, за да се явят тук. Следващите стъпки ще покажат колко трудно ще го извоюваме това бъдеще, но промяната ще се случи", уверен бе Гюров.

Рашков не може да потвърди кой плаща на протестиращите

Рашков не може да потвърди кой плаща на протестиращите

Но заяви, че така несъгласните с управлението действат, за да го свалят

Народният представител изрази още и увереност - вотът на доверие щял да направи правителството още по-силно, защото консолидирал обществото в подкрепа на коалицията.

Що се отнася до следващата парламентарна рулетка - ПП щели да водят разговори с всички депутати. "Това беше само една стъпка за отвоюването на държавата. Македония беше само една димка, която да отвлече вниманието на хората. Истинската причина, камъкът, който обърна каруцата, бяха милиардите за пътища", добави той.

Имало указания МВР да контролира пристигащите в София за днешните протести

Имало указания МВР да контролира пристигащите в София за днешните протести

От ведомството на Бойко Рашков не коментират подобни твърдения

Припомняме, че вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че не може да потвърди кой плаща на протестиращите, въпреки че допуска протестите срещу кабинета да са платени, защото противниците му точно така действат.