"Ние идваме" подкрепят Румен Радев за втори мандат. След проведено допитване до симпатизанти и членове те отчитат следния резултат: 81% заявяват подкрепа за Румен Радев, 19% за Лозан Панов и нито един глас за някой от другите кандидати.

Управителният съвет на движението е взело решение в настоящата президентска надпревара да подкрепи кандидатурата на президента Румен Радев.

"Поведението на държавния глава в противопоставянето срещу диктатурата на Борисов, Пеевски, Гешев, е основният довод за преценката ни в битката за подкрепа на промяната. Намираме кандидатурата на г-н Лозан Панов за достойна в битката за правосъдната реформа и я считаме необходима да се използва за реализацията на промяната", уточняват от "Ние идваме".

"За да искаме демокрация, трябваше да започнем от себе си. Затова се допитахме до членовете на сдружението и декларираме резултата. "Ние идваме" не е вождистка организация", каза Николай Хаджигенов, съпредседател на коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме!" Припомняме, преди няколко дни Николай Хаджигенов каза, че единственият опонент на Румен Радев е Лозан Панов. Според него по този начин се е получила битка, иначе Радев е трябвало да се бие сам със себе си.

Движението "Ние идваме", основано от двама от организаторите на протестите през 2020 г. срещу правителството на Бойко Борисов и за искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев, беше част от коалицията "Изправи се! Мутри вън" в 45-тия парламента, преименувала се на "Изправи се.БГ! Ние идваме" в 46-тото НС. Гражданското движение "Изправи се.БГ"  на Мая Манолова също подкрепи също Радев за втори мандат.

Хаджигенов и Бабикян регистрират "Ние идваме" като сдружение с нестопанска цел

Хаджигенов и Бабикян регистрират "Ние идваме" като сдружение с нестопанска цел

"Не означавa, че разваляме коалицията. Почваме нещо ново"