Партията на Мая Манолова "Изправи се БГ! Ние идваме!" се регистрира за предстоящия парламентарен вот на 14 ноември. От формацията внесоха в избирателната комисия 5000 подписа на членове и симпатизанти, а в предизборната коалиция влизат и още 2 партии - "Земеделски народен съюз" и Движение на непартийните кандидати.

"Ние сме формацията, която е най-близо до хората и се занимава с техните непосредствени проблеми. Битовите сметки, подкрепата за малкия и среден бизнес. Ще се стремим към по-високи резултати на следващите избори, тъй като доказахме, че сме ефективна парламентарна сила. Преизчислението на пенсиите стана и благодарение на нас", отчете Мая Манолова.

За ИТН е логично да са партньори с ДБ и "Продължаваме промяната" в следващия парламент
Обновена

За ИТН е логично да са партньори с ДБ и "Продължаваме промяната" в следващия парламент

Партията се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

"Протегнали сме ръка към "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Решение на "Има такъв народ" е дали ще се присъединят към следващото мнозинство на почтените", отвори врата за евентуално бъдещо сътрудничество с партията на Трифонов Манолова. "Нека видим как ще бъдат ситуирани парламентарните сили. Нашите очаквания са следващата парламентарна конструкция да бъде около "Продължаваме промяната", "Изправи се БГ! Ние идваме!" и "Демократична България".

Вратата за "Има такъв народ" е отворена, те трябва да решат дали ще се присъединят към партиите на промяната."

Радев: Изборът ще е по-труден заради размиване на мажоритарния елемент

Радев: Изборът ще е по-труден заради размиване на мажоритарния елемент

Предстои избор на бъдеще и ценност

От ИБГНИ застават твърдо и зад кандидатурата на Румен Радев за втори мандат на "Дондуков" 2. "Подкрепяме кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Ние сме първите, които изявиха подкрепа към тях. Радев е този, който изрази подкрепа към българските граждани по време на протестите, това е институцията, която се държа почтено, достойно и смело", добави тя.

Все още от коалиционната формация не са оформили окончателно листите си по райони за изборите. В София обаче яснота има - водач на 23 МИР в столицата ще бъде Мая Манолова, на 24 - Арман Бабикян, а Николай Хаджигенов ще оглави листата за 25 МИР.