Всички видяхме цирка, който демонстрираха партиите на статуквото, те пожелаха по всевъзможен начин да съхранят главния прокурор и Бойко Борисов и бившата председателка на парламента. Това коментира след скандал в НС относно промените в Закона за НСО депутатът от ИТН Станислав Балабанов. Така и не е ясно дали промените са приети или не. Те бяха на ИТН и ИБГНИ. За нас като данъкоплатци беше важно тези личности да не се възползват от НСО и парите на българските данъкоплатци, поясни още Балабанов.

Започнаха абсолютни циркове в пленарна зала, напускане на залата, нерегистриране и негласуване, после поименната проверка показа, че всъщност в залата има 120 човека, анализира той.

Относно председателстващия заседанието - Росица Кирова от ГЕРБ/СДС, Балабанов окачестви: Срам за председателстващ от най-представителната трибуна на България.

Всичко е в ръцете на Ива Митева, която утре от трибуната трябва да каже какво се случва с тези два законопроекта, заяви Балабанов.

Скандал и врътки в НС, а депутатите не знаят дали са гласували промените за НСО
Обновена

Скандал и врътки в НС, а депутатите не знаят дали са гласували промените за НСО

Василев от ИТН поиска да се отмени гласуването

Николай Хаджигенов от ИБГНИ посочи: Видяхме как изглежда статуквото. "БСП им е по-важно да са на Национален съвет, дали да върнат мандата или не, ДПС имаше трима души, те явно не работят тук. Зам.- председателят на НС води както иска ГЕРБ и нищо общо няма с правилника", каза той.

Според нас текстовете са приети, вторият законопроект трябва да е приет след поименна проверка имаше доста хора, първият май не е приет, ще направим промени между първо и второ четене, поясни Хаджигенов.

Ива Митева ще обяви утре сутринта какво се случва днес, каза той.

Александър Ненков от ГЕРБ коментира, че не е тяхна работа да осигуряват кворум.

Поне на първо четене: НСО ще охранява по-малко политици и магистрати

Поне на първо четене: НСО ще охранява по-малко политици и магистрати

Проектите са на "Има такъв народ" и "Изправи се. БГ! Ние идваме!"