Ако мандатът беше в "Изправи се БГ! Ние идваме", категорично щеше да е различно. Щяхме да покажем как и защо може да се направи правителство на малцинството и как то може да работи изобщо. Това заяви пред БНТ адвокат Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

Относно възможността за евентуален политически проект на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков той отбеляза, че политическото поумняваме там е факт, докато в "Има такъв народ" дори нямало наченки на такова.

На въпрос дали не се оформя бъдеща коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и новия проект на служебните министри, Николай Хаджигенов посочи, че на този етап това е добре звучаща възможност. Теоретизираме, но това е ок, чудесно, коментира той.

ДБ убедени, че ще получат мандат за съставяне на кабинет в следващото НС

ДБ убедени, че ще получат мандат за съставяне на кабинет в следващото НС

В този парламент станало ясно, че ИТН могат да съставят правителство, но не искат

От своя страна Мая Манолова подчерта, че на избирателите е нужна увереност, че в следващия парламент формациите на промяната ще бъдат първа политическа сила.

Относно работата и краткото съществуване на настоящия парламент тя изтъкна, че за неговата ефективност ще съдим по резултатите. Тя напомни, че са били актуализирани пенсиите, че е било повишено майчинството за работещите жени през втората година. За първи път имало толкова ясна подкрепа за земеделските производители, за дейците на културата. Резултатите на този парламент, макар и кратък, са видими и са полезни за гражданите, обобщи Манолова.

По отношение на скандала около Татяна Дончева след твърденията на депутат от ИТН, че се е опитала да разцепи парламентарната група с предлагане на подкуп от 500 000 лв., тя заяви, че този въпрос ще се изясни в съда. Тя обаче била убедена, че това е спекулация.

От своя страна Хаджигенов определи случая като "страшна тъпотия".

"Демократична България" готови за всякакъв вариант за изборите

"Демократична България" готови за всякакъв вариант за изборите

До 15 септември очакват да бъде животът на сегашния парламент