Отказът от диалог на правителството е най-голямата криза на управляващите, каза Халил Летифов от ДПС пред БНТ. "Отказът да се намери институционален подход и накрая да дамгосаш транспорта, че е политически протестът им" - възмущават се от ДПС.

По думите му управляващите са дошли със заявката за промяна и върховенство на закона, а няма диалог. Летифов коментира, че се подкрепят исканията на транспортния протест, че за тол системата също има отказ от дебат, както и че се вижда "дори немощта на държавата да ремонтира пътищата". Халил Летифов смята също, че антикризисният пакет е много закъснял и няма разчети.

анкета

Задават ли се пак предсрочни избори?

Виж резултати

Да 61.6%

Да, а не трябва 15.3%

Не, писна ми 11.0%

Не, всичко е наред 10.4%

Нямам мнение 1.7%

"С поведението на управляващите, с отказа да се свалят розовите очила - има инфлация, енергийна криза, няма нито едно решение. Това поведение се е настанило трайно, а изводът е, че са необходими предсрочни избори. Властта е без посока, без цели и без план", каза той.

На въпроса обаче дали партията на Ахмед Доган работи за такива, депутатът от ДПС коментира: "Управляващите работят за предсрочни избори. Анализирайки поведението на управляващите, ние подхождаме сериозно към всички кризи - ДПС беше в основата на изработване на обща позиция за войната в Украйна. За пореден път затворихме про-НАТО и проевропейската ориентация, управляващите рушат тези политически ценности".

ПГ на ДПС не е достатъчна, за да иска вот на недоверие, иначе повод има за всеки сектор и за цялостно творчество, заключи Летифов.

Кирил Петков: Безотговорно би било да допуснем падане на кабинета

Кирил Петков: Безотговорно би било да допуснем падане на кабинета

Премиерът не се разпознава в думите на президента