Оставката на правителството не е ясна, по-скоро застъпвам идеята за сериозни персонални промени до най-високо ниво. Това заяви пред БНР политическия анализатор Георги Харизанов.

Той обаче подчерта, че оставката на главния прокурор не зависи от гражданското общество, тъй като принципът за разделение на властите продължавало да важи с пълна сила.

Какво би могъл да направи премиера Бойко Борисов с главния прокурор Иван Гешев, ако не одобрява неговите действия, запита риторично Харизанов.

По негови думи основна цел е да не се подарява управленска власт на президента Румен Радев и хората около него и "това е легитимна причина законно избраното правителство и непромененото парламентарно мнозинство да продължат своя мандат".

Борисов поиска 3 оставки - на Горанов, Маринов и Караниколов
Обновена

Борисов поиска 3 оставки - на Горанов, Маринов и Караниколов

И тримата са декларирали своята готовност, подават оставките си още утре

Харизанов недоумява защо за министъра на вътрешните работи Младен Маринов и за министъра на финансите Владислав Горанов се правят внушения за обвързаности с ДПС.

"Маринов развива своята кариера от над 25 години. Горанов като експерт по финансите присъстваше до Борисов при първия му кандидатпремиерски дебат още 2009 г. Не знам откъде се роди тезата, че те са хора на ДПС. Караниколов е квота на "Атака", така че, дали има роля ДПС при определянето му на поста, трябва да попитате г-н Сидеров", коментира той.

Според него ГЕРБ не е успяла да осъществи диалог с гражданското общество, съставено от 25-30-годишни хора.

"Те не се интересуват от комунистическото наследство, те искат да живеят добре сега, защото виждат как живеят връстниците им в чужбина. Между ГЕРБ и тези хора има тежък комуникационен проблем и те насочват недоволството си изцяло към ГЕРБ, защото никой друг не ги е управлявал от момента, в който са започнали да се интересуват от общество и политика", отбеляза Харизанов.

Трите министерски оставки били взети под натиск

Трите министерски оставки били взети под натиск

СДС иска свикване на Велико народно събрание