Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска три оставки, съобщават от пресцентъра на партията.

Това са оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов.

Решението е било взето след среща с областните координатори на партията. По време на заседанието координаторите на партията са поискали от Борисов да се освободят тримата министри с мотива да се опровергаят внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

Минути след новината от пресцентъра на Министерски съвет съобщиха, че тримата министри са декларирали пред премиера Бойко Борисов готовност да подават своите оставки незабавно. Те ще бъдат входирани още утре. 

Томислав Дончев не иска да прилича на Орешарски

Томислав Дончев не иска да прилича на Орешарски

Иронията е, че ГЕРБ имаме интерес от бързи избори веднага, но държавният интерес е друг

Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.

В прессъобщението от ГЕРБ пише, че партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност.

По време на срещата беше дадена и висока оценка и за работата на вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици.

Няколко варианта на изход от политическата ситуация обсъдил Борисов с министри
Обновена

Няколко варианта на изход от политическата ситуация обсъдил Борисов с министри

На срещата присъствал и кметът на Варна Иван Портних

Беше оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България. Припомням, че Караниколов бе министър от квотата на Обединените патриоти в коалицията.

Припомняме, оставката на вътрешния министър Младен Маринов бе поиската още миналата седмица от "Демократична България" с мотив, че вътрешното ведомство е обслужило интересите на ДПС в ситуацията на "Росенец" и че реално правителството не владее службите. Преди няколко месеца се създаде и напрежение около фигурата на финансовия министър Владислав Горанов и за това доколко той е отговорен за контрола на Комисията по хазарта, която е допуснала вече обвиняемия бизнесмен Васил Божков да не внесе милиони. Тогава министър Горанов отхвърли категорично всякакви съмнения за връзки с бизнесмена.