Невинаги се взимат правилните решения под натиска на улицата. Така главният секретар на СДС Илия Лазаров коментира в сутрешния блок на БНТ трите министерски оставки от вчера вечерта - на финансовия министър Владислав Горанов, вътрешния министър Младен Маринов и на икономическия министър Емил Караниколов.

Самият Лазаров не познава двама от тях, познава само Емил Караниколов. Според Лазаров оставката на Караниколов е загуба за България в момента, защото икономическият министър е работил много за идване на стратегическите инвеститори в страната.

Борисов поиска 3 оставки - на Горанов, Маринов и Караниколов
Обновена

Борисов поиска 3 оставки - на Горанов, Маринов и Караниколов

И тримата са декларирали своята готовност, подават оставките си още утре

Трудно е човек да се дистанцира и да вземе рационално решение, когато протестиращите хора викат под прозорците. СДС смята, че Конституцията е грешно зачената, има противоречия между президент и премиер, между различните власти - съдебна, изпълнителна и законодателна.

Илия Лазаров иска свикване на Велико Народно събрание с цялостна промяна на Конституцията, за да се изчистят "капаните в нея". От СДС смятат, че това е изход от настоящата ситуация, в която се намира страната, защото със свикването на ВНС ще се отпуши напрежението и ще могат да се борят идеи какво да бъде устройството на държавата.

Свикване на ВНС сред исканията на протеста, готвят национална стачка

Свикване на ВНС сред исканията на протеста, готвят национална стачка

Г. нар. Отровно трио огласи исканията на протеста

Моделът на управление не се разгражда като се сменят едни гастрольори с други такива. Това не е решение на въпроса и го наблюдаваме в последните 30 години - първо обичаме, а след това мразим, изтъкна Лазаров.

СДС има споразумение с ГЕРБ за дългосрочно партньорство. Сред сините има желание, ако се стигне до предсрочни парламентарни избори да предложат партньорство на управляващите в момента - мотивът е да има обединение на десницата.

СДС не била под шлифера на Борисов

СДС не била под шлифера на Борисов

В това уверява лидерът на сините Румен Христов