Докладът за наблюдение на Европейската комисия е тежък шамар срещу ГЕРБ, въпреки прегръдките, целувките, картинките и рисунките с Юнкер, ЕК не може да стигне до заключението, че е направено достатъчно в България, коментира Корнелия Нинова пред БТВ.

Ходът с приватизацията е отчаян ход на управляващите пред Брюксел. Искат да покажат, че проблем при тях няма, а е 20 години назад, обясни Нинова. Допълни готвените концесии за природни богатства и за летище София, доста неща готвят и да "раздават едни концесии" ГЕРБ, всичко друго е за пред хората, че говорят и обсъждат и с опозицията, добави Нинова.

Остава мониторингът над България

Остава мониторингът над България

Официално Евродокладът ще бъде представен в сряда

Председателката на БСП изтъкна как Борисов е обявил края на приватизацията преди месеци, но не е внесено нищо, а БСП внасят днес спиране на приватизацията и ако ГЕРБ го подкрепят добре, ако не, значи просто играят и имитират дейност. 

Тя коментира и изказване на Десислава Атанасова, че колкото и да отрича Нинова, става видно, че е притежавала 7200 акции саморъчно подписани на "Техноимпекс". Самата Корнелия Нинова, отрича да е отричала участие в приватизацията и да, потвърждава, участвала е в приватизация на Техноимпекс. За изречението, че е обвинявана в корупция, някои хора ще отговарят пред съда.

Нинова е готова да подкрепя всичко каквото искат концесии, приватизация, но поставено на масата. Три пъти са разследвали сделката за "Техноимпекс" по прокурорска линия, когато Нинова влиза в политиката и четвърти път да искат, да проверяват, коментира тя. Допълва, да му мислят тези, които ще ги проверяват за първи път.

На въпроса, кои са мутрите и наркотрафикантите в Парламента, Нинова успокои да не се бърза, ще има имената, едно по едно, всичко ще се чуе и кой кой е.

Корнелия Нинова отказала охрана на НСО

Корнелия Нинова отказала охрана на НСО

Предложена й е охрана след втората катастрофа

"Всички говорим за корупция, но за да я отстраним трябва да си помагаме", коментрира икономическият министър Емил Караниколов корупционна схема в оперативната програма конкурентноспособност.

"Много подадоха сигнали, но не искаха да го направят писмено. Само една фирма се съгласи да помогне", поясни Караниколов. По думите му сделките, които подлежат на проверка, не са само на държавно ниво, а трябва да се проверят и тези в общините.

"В агенцията за приватизацията има над 7000 сделки", поясни той. Според него от ревизиите ще има ефект, защото така ще станат ясни много данни, които към момента са недостъпни.