Бойко Борисов ме попита дали ще правя политически проекти. Това заяви пред bTV Цветан Цветанов.

Припомняме, че Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ на 7 юли, а днес е председател на "Евроатлантически център за сигурност".

На въпроса дали премиерът Борисов се страхува от евентуален политически проект на бившия втори в партията Цветанов отговори: "Може би тези, които му говорят по тази тема, се притесняват, не той. Познавам хората от неговото обкръжение, познавам манталитета, който притежават - казват му това, което иска да чуе, не реалното състояние на държавата и структурите на партията".

Той е категоричен, че винаги е бил откровен с Бойко Борисов - казвал му е истината, а лидерът на ГЕРБ е взимал решенията.

На въпрос дали се чува с премиера Цветанов поясни, че се чуват делово, но ще е лицемерно, ако каже, че е приятелски.

ГЕРБ сбъркали тона на кампанията според Цветанов

ГЕРБ сбъркали тона на кампанията според Цветанов

Всеки ще покаже най-лошото си лице, убеден е той

За предстоящите местни избори бившият зам.-председател на ГЕРБ смята, че партията ще загуби там, където не се е съобразила със структурите, а е спуснала административни решения. Загубили са и 15 потенциални кандидати, с които той е преговарял година и половина.

За битката в София прогнозира, че за първи път от много години ще има балотаж.

"Искам да кажа на Данчето Фандъкова да бъде силна, защото тази битка ще бъде с преминаване на всякакви граници", подчерта той.

Относно кризата в БНР след опита журналистката Силвия Великова да бъда свалена от ефир Цветанов призова директора на БНР Светослав Костов да каже от кого са дошли четирите обаждания с опит за натиск.