Цветан Цветанов остава редови член на ГЕРБ. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в кулоарите на парламента. Тя била в МС и там от премиера Бойко Борисов разбрала.

Бойко Борисов благодари на Цветанов за усилията и работата през годините, подчерта Дариткова. Всички останали подробности, оценки и анализи предстои да бъдат направени от председателя на ГЕРБ, изтъкна тя.

Пресцентърът на партията съобщава, че Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ. До решението му се е стигнало след разговор с председателя на партията, Борисов. Оставката на Цветанов вече е депозирана и приета от Борисов.

Не ме изненадват действията на Цветан Цветанов. Това заяви Искрен Веселинов от ОП в коментара за оставката на Цветан Цветанов.

Очевидно натам се вървеше от началото на сагата с апартаментите, подчерта той. Патриотът предположи, че идеята на премиера Бойко Борисов била да се скъса с лицата, които по една или друга причина са създали лош имидж на партията.

От ДПС са лаконични за оставката на Цветан Цветанов. Според Хамид Хамид всяка партия си имала устав и правила. ДПС никога не е коментирала и никога не се е намесвала във вътрешните работи на нито една партия и няма да го направи, покачи депутатът. Нямаме коментар, това си е работа на съответната партия, отсече Хамид. Нас ни интересува ДПС, изтъкна още той.

Цветанов благодари на герберските структури

Цветанов благодари на герберските структури

За силната мотивация и добре свършената работа

Припомняме, в края на март Цветан Цветанов подаде оставка, след като избухна скандалът с имотните сделки на хора от властта, купили жилища от "Артекс", на по-ниски от пазарните цени.

Той обаче остана зам.-председател на ГЕРБ, както и пое ръководството на предизборния щаб на партията за европейските избори.

След оставката на Цветанов депутатът Даниела Дариткова пое лидерския пост в парламентарната група на ГЕРБ. Малко по-късно в кулоарите на парламента тя заяви, че никога няма да бъде Цветан Цветанов в парламентарната група, но ще търси диалог и консенсус в работата си.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че не вижда драма със смяната на шефа на ПГ на ГЕРБ. Веселин Марешки пък заяви, че има консолидиране на парламента след излизане на Цветанов.

Няколко дни по-късно стана ясно, че Станислав Иванов Стоянов става депутат от ГЕРБ на мястото на Цветан Цветанов. 

Борисов доволен - партията работи и без Цветанов
Обновена

Борисов доволен - партията работи и без Цветанов

Лидерът е доволен от резултата, предвид хейта и участието на президента

анкета

Как тълкувате оставката на Цветан Цветанов?

Виж резултати

Борисов го е принудил да напусне 54.6%

Лично решение – Цветанов се разкайва 3.1%

Очакван ход, но задкулисно ще дърпа конците 23.3%

ДПС са принудили Борисов да уволни Цветанов 14.6%

Не мога да преценя 4.4%