Даниела Дариткова ще бъде шеф на ПГ ГЕРБ. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, след подписване на споразумението със СДС за съвместното участие на евроизборите на 26 май.

Ден преди това Цветан Цветанов на връщане от САЩ обяви своето напускане на лидерското място на ПГ ГЕРБ, както и излизането му от парламента като депутат.

Цветан Цветанов напуска парламента
Обновена

Цветан Цветанов напуска парламента

Остава като втори в ГЕРБ и ще ръководи предизборната кампания

Даниела Дариткова е председател на Здравната комисия в 44-то народно събрание. Тя е депутат и от предишни народни събрания, уважаван лекар, който запази и практиката си.

Дариткова: Никога няма да бъда Цветанов в парламентарната група на ГЕРБ

Дариткова: Никога няма да бъда Цветанов в парламентарната група на ГЕРБ

Иска да въведе модел на понижаване на агресията

За това че Цветанов запазва постовете си в партията, премиерът обясни: "Едното е държавната работа, парите на данъкоплатците, другото - на партия ГЕРБ. Аз му вярвам".

анкета

След оставката на Цветан Цветанов?

Виж резултати

Мнозинството в НС се разпада 3.6%

ГЕРБ затъва 31.3%

Бойко Борисов е велик 18.9%

Нищо 28.7%

Искам/чакам следващата оставка 17.4%

Причина за напускането на Цветан Цветанов от парламента бе информацията, че е закупил седмия си апартамент на преференциална цена като част от сделката е замяна на предишните му два апартамента.

Припомняме, на 19 март стана ясно, че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил с нов имот в елитния столичен квартал "Изток" на емблематичната улица "Латинка". Новият дом е срещу разменени два други имота, станали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Заричането бе от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред журналисти, но и тя призна, че проверката все още не е възложена и по нея не се работи.

Във връзка със скандала правосъдният министър Цецка Цачева подаде оставка. Оставки подадоха и двамата зам.-министри - Ваня Колева и Красимир Първанов.