Станислав Иванов Стоянов става депутат от ГЕРБ на мястото на Цветан Цветанов. Решението на ЦИК ще бъде обнародвано в Държавен вестник, съобщава комисията.

На свое заседание от 30 март Централната избирателна комисия взе това решение на основа на получено писмо от Народното събрание, в което Комисията е уведомена за предсрочно прекратените пълномощия на Цветан Цветанов като народен представител от Четвърти изборен район - Великотърновски.

В ГЕРБ има и друг депутат с името Станислав Стоянов. През 2011 година, ЦИК "осъди" двама депутати от ГЕРБ, но не ги наказа. Депутатите от ГЕРБ Станислав Стоянов Иванов и Иван Божилов са нарушили Изборния кодекс с присъствието си в зала Универсиада, където се помещава столичната Общинска избирателна комисия.

Цветан Цветанов вече не е депутат

Цветан Цветанов вече не е депутат

121 народни представители гласуваха "за", 7-"против" и 3 - "въздържал се"

Припомняме, че депутатът Даниела Дариткова поема лидерския пост в парламентарната група на ГЕРБ. Малко по-късно в кулоарите на парламента тя заяви, че никога няма да бъде Цветан Цветанов в парламентарната група, но ще търси диалог и консенсус в работата си.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че не вижда драма със смяната на шефа на ПГ на ГЕРБ. По думите му д-р Дариткова е спокоен и комуникативен човек.

Марешки пък заяви, че има консолидиране на парламента след излизане на Цветанов.

Цветан Цветанов подаде оставка след като избухна скандалът с имотните сделки на хора от властта, купили жилища от "Артекс", на по-ниски от пазарните цени.

Цветанов допуска руска намеса в атаката срещу него

Цветанов допуска руска намеса в атаката срещу него

Заради позициите му за F-16, Скрипал...

На 19 март стана ясно, че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил с нов имот в елитния столичен квартал "Изток" на емблематичната улица "Латинка". Новият дом е срещу разменени два други имота, станали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Заричането бе от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред журналисти, но и тя призна, че проверката все още не е възложена и по нея не се работи.

Във връзка със скандала правосъдният министър Цецка Цачева подаде оставка. Оставки подадоха и двамата зам.-министри - Ваня Колева и Красимир Първанов.

Руската хибридна атака опартаменчи властта

Руската хибридна атака опартаменчи властта

На празното портмоне не му се ходи до урната...