Народното събрание прие оставката на Цветан Цветанов като народен представител, съобщи Нова телевизия. 

121 депутати гласуваха "за", 7 - "против", а 3 - "въздържал се".

Припомняме, че вчера стана ясно, че депутатът Даниела Дариткова поема лидерския пост в парламентарната група на ГЕРБ. Малко по-късно в кулоарите на парламента тя заяви, че никога няма да бъде Цветан Цветанов в парламентарната група, но ще търси диалог и консенсус в работата си. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че не вижда драма със смяната на шефа на ПГ на ГЕРБ. По думите му д-р Дариткова е спокоен и комуникативен човек. 

Марешки пък заяви, че има консолидиране на парламента след излизане на Цветанов. 

Цветан Цветанов подаде оставка след като избухна скандалът с имотните сделки на хора от властта, купили жилища от "Артекс", на по-ниски от пазарните цени.

Дариткова повежда депутатите от ГЕРБ

Дариткова повежда депутатите от ГЕРБ

СДС и ГЕРБ подписаха условията за съвместното участие на евровота

На 19 март стана ясно, че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил с нов имот в елитния столичен квартал "Изток" на емблематичната улица "Латинка". Новият дом е срещу разменени два други имота, станали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Заричането бе от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред журналисти, но и тя призна, че проверката все още не е възложена и по нея не се работи.

Във връзка със скандала правосъдният министър Цецка Цачева подаде оставка. Оставки подадоха и двамата зам.-министри - Ваня Колева и Красимир Първанов.

Цветан Цветанов напуска парламента
Обновена

Цветан Цветанов напуска парламента

Остава като втори в ГЕРБ и ще ръководи предизборната кампания