Очевидно е, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов и този залп срещу него - да отстрелят флагмана, така че без него едва ли не ще спечелят изборите. Видяхте, изтеглих го назад, структурите си работят, заяви Борисов, цитиран от БТВ.

Така премиерът Бойко Борисов коментира за първи път пред медиите резултатите от евровота вчера след обиколка на обходния път на Габрово. Вчера лидерът на ГЕРБ благодари на всички гласували за ГЕРБ в социалните мрежи, а на брифинга в централата на партията излязоха номинираните от ГЕРБ за ЕП Мария Габриел, Ева Майдел, Андрей Ковачев и Лиляна Павлова. Тази сутрин премиерът, придружаван от вицепремиера Томислав Дончев и зам.-министър Николай Нанков отново се качи на джипа в буквалния смисъл и тръгна на обиколка по инспекции в страната. Така първият му коментар за изборните резултати дойде от Габрово.

Борисов подчерта, че е доволен от резултата, предвид хейта и участието на президента.

"Благодаря на хората, че не се подведоха по тази злоба, по тази жлъч", изтъкна министър-председателят, като отбеляза, че в Асеновград са се "сбрали" лидерът на БСП Корнелия Нинова и държавният глава Румен Радев, но ГЕРБ все пак са спечелили.

Премиерът подчерта, че евродепутатите на ГЕРБ са в пъти по-добри от тези от другата страна. 

По думите му резултатите от изборите до този момент показват, че ГЕРБ продължава да е първа политическа сила сред най-младите, сред хората от средната възраст, сред работещите. 

Бойко Борисов се качи на джипа
Обновена

Бойко Борисов се качи на джипа

Премиерът проверява ремонтираните пътища в Габрово и Севлиево

По думите му от левицата "нито една европейска тема не вдигнаха" в хода на предизборната кампания.

"Имаше един "Червен Кольо", "Зелен Кольо". Това не са социолози, в прогноза за времето не може да участват", заяви Борисов по адрес на анализаторите, които в последните дни преди изборите прогнозираха по-слабо представяне на ГЕРБ на евровота. Социолозите бяха тема и на коментара му вчера след гласуването.

Борисов изтъкна, че го е изненадала злобата. Според него няма необходимост от предсрочни избори. 

"Да дадем 50-60 млн. за нови избори и след това за местните - още 50-60 млн. Все едно ей така извират парите. Ако бяхме направили тези избори заедно с парламентарните, днес щяхме пак да говорим с кой да се коалираме", допълни още министър-председателят. 

Премиерът изрази нежеланието си да коментира политическите въпроси, тъй като нямало да се покажат мостовете и естакадите, които се правят.

ГЕРБ доближава 7% разлика на БСП при 95% обработени протоколи
Обновена

ГЕРБ доближава 7% разлика на БСП при 95% обработени протоколи

БСП получават 24.24%, ДПС - 16.36%, ВМРО - 7.42%, ДБ - 6.24%

Той отбеляза, че сега се реализира обещаваното от "хиляди политици" - тунел под Шипка. Борисов допълни още, че догодина АМ "Хемус" трябва да стигне между Севлиево и Габрово, през август започва работата по два лота по пътя между Русе и Велико Търново.

Горанов убеден, че още години Борисов може да "управлява джипа"

Горанов убеден, че още години Борисов може да "управлява джипа"

По думите му всеки, който подцени Борисов тепърва ще си плаща