Министър-председателят е взел решението за свалянето на охраната на Лютви Местан. Това категорично заяви в студиото на БиТиВи полк. Николай Марков, бивш служител на НСО.

Припомняме, на пресконференция вчера екслидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че личната му охрана е била свалена внезапно. Той се свързал с президента Росен Плевнелиев, за да го попита защо това се случило. Държавният глава обаче нямал информация.

 „Това решение е съгласувано и с президента, и с министър-председателя. Само началникът на службата може да издаде тази заповед”, каза още Марков. Той смята, че Местан не се е обадил на когото трябва за отговори. Трябвало да търси премиера Бойко Борисов.

Президентът никога не се бил месил в работата на НСО

Президентът никога не се бил месил в работата на НСО

Президентството не знае кога заседава комисията, обяви Захариева

Бившият служител на НСО смята, че Местан е станал жертва на новия закон за службата. Тъй като самият той е гласувал за закона, бил станал жертва на самото си гласуване.

 „Хората в ДПС ги „убиват” постоянно, те обичат да си играят на жертви”, коментира Марков. Той смята, че НСО са изпълнили заповед, която сега се интерпретирала политически.

 „Местан знае какви ги е свършил, неговата интерпретация си е негова, но никой не може да обясни защо в продължение на две години Местан е толкова пазен. Подобна охрана е много, много милиони. Но да се играе жертва по този начин не е коректно за един човек, който също е сътрудник, наше момче”, допълни още Николай Марков.

По думите му, този стрес тест е бил поръчан. НСО били изпълнили нещо, от което Местан да се почувства заплашен. От тази ситуация екслидерът на ДПС трябвало да разбере, че това е знак.  „Ако е трябвало неговият живот да бъде отнет, той нямаше да бъде сред живите”, заключи бившият служител на НСО.