Християндемократическата партия на България влезе в коалиция с парламентарно представената партия "Воля" на зам.-председателя на парламента Веселин Марешки.

Марешки подписа предизборно споразумение с Ирина Репуц, председател на Християндемократическата партия. Според споразумението двете формации ще се явяват заедно на предстоящите европейски, местни, парламентарни и президентски избори.

По този начин християндемократите стават част от коалицията "Воля-Българските Родолюбци", информират от пресцентъра на християндемократите.

С „Воля – българските родолюбци“ Марешки тръгва за двама евродепутати

С „Воля – българските родолюбци“ Марешки тръгва за двама евродепутати

„Воля“ направи коалиция

"Вярваме, че създаденият политически съюз ще бъде пример за обединение, политическа коректност. Вярваме, че обединени можем да направим повече за България. Доброто е възможно", каза Ирина Репуц.

Християндемократическата партия подкрепи обявените в края на януари основни политики на предизборната коалиция - образование, здравеопазване, сигурност и европейски доходи; ликвидиране на монополите, картелите и битовата престъпност; защита на интересите на българските земеделци и предприемачи; ясни правила и работещи закони; eтническа и религиозна толерантност.
От партията припомнят и че бяха част от "Реформаторския блок".

От своя страна Марешки заяви, че единствено неговата "Воля" привлича все повече съмишленици, докато другите партии и коалиции се раздирали от скандали и интриги.

От прессъобщенеито става ясно, че освен християндемократите и още една политическа формация подкрепя коалицията на Марешки. Става въпрос за ПП КОИ (Компетентност, отговорност и истина). Партията няма да участва в листите с кандидати за ЕП, но ще подкрепи експертно коалицията.

ПП КОЙ е регистрирана през 2014 г. и има създадени регионални структури на принципа на избирателните райони. Партията обединява утвърдени професионалисти от различни сфери на обществения живот у нас, информират от формацията.

Скандал в новата коалиция на Марешки

Скандал в новата коалиция на Марешки

Касим Дал свали доверието от Орхан Исмаилов