Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов не изключва евентуална коалиция с ГЕРБ, но само ако председателят й Бойко Борисов се оттегли от нея.

"Ние от самото установяване на "Демократична България" сме заявили много ясно, че централният проблем е моделът Борисов-Пеевски и не можем да приемем каквото и да е оставане на Борисов в каквато и да е политическа роля, не само премиерска." - заяви Иванов в "Панорама" по БНТ.

Същевременно той изключи коалиция с БСП.

"Имa тeми, зa кoитo cмe гoтoви дa рaзгoвaрямe c вcички, нo тoвa нe oзнaчaвa, чe cмe гoтoви дa влeзeм в eднo упрaвлeниe'', поясни председателят на "Да, България". По думите на Иванов еднa oт тeзи тeми e cъдeбнaтa рeфoрмa, за която ще е необходимо широко мнозинство.

"Сега ние заставаме в началото на тази кампания, за да искаме мандат, за да променим из основи българската политическа система, за да можем да модернизираме България навреме. За да не загубим технологичния преход, който ни предстои. Ние вече загубихме един преход и знаем колко висока е цената от това." - посочи той.

"Нашият дневен ред е дневният ред на модернизацията, която трябва да се случи, защото зад кризата, която идва и която още не сме изпитали, идва една огромна трансформация, която ще се случи с целия свят. И това как България ще се справи с тази трансформация, може да се окаже решаващо за следващите генерации, които ще живеят в тази страна." - каза още Христо Иванов.

Той определи протестите като национално явление:

"Това не са жълтопаветни протести само в София, това е широко национално явление, което има много широка подкрепа. То е дълбоко оптимистично. Там има млади хора, хора, които си искат страната, искат си бъдещето, които имат самочувствието, че могат, използвайки България като свой основен инструмент, надявайки се на България, инвестирайки в България, да постигнат много повече. Този нов консенсус за това, че ни трябва адрес и този адрес е България, е голямата промяна."

Протестът, ден 79: Сблъсъци пред БНТ, искат и оставката на Фандъкова

Протестът, ден 79: Сблъсъци пред БНТ, искат и оставката на Фандъкова

От БОЕЦ настояваха да участват в „Панорама”...