Бойко Борисов се качва на джипката и започва да раздава пари. Това е хаос, а хаосът е навсякъде - той извира от управлението, владее системите, включително и здравната, както и обществото. Отговорът на лидера на "Да, България" Христо Иванов дали България се справя в кризата е "не". В студиото на БиТиВи Иванов обясни, че управляващите фатално са пропуснали времето за подготовка на системите.

Няма системен подход към най-важния въпрос за ограничаване на разпространението на вируса, тъй като се генерира фон на абсолютно изключващите се послания, посочи Иванов, според когото дори самите хора не са наясно какви са мерките. Като пример лидерът на "Да, България" посочи решенията първо всяка болница да има отделение за коронавирус, а след малко се решава болниците да отделят. Междувременно двама пациенти починаха на стълбите в отделението по токсикология, превърнато в ковид, в Пловдив. Това е хаосът, в който и нашите медици работят, отсече Христо Иванов.

Без паника, тежко е, но се минава, успокоява Борисов

Без паника, тежко е, но се минава, успокоява Борисов

Пловдивската болница "Св. Мина" става първата COVID-болница у нас

Според него няма никаква ясна подготовка за Коледните празници - хората не зная ще пътуват ли, ще могат ли да се връщат от чужбина. Другата страна на медала е решението на Белгия от миналата седмица да състави щаб, който да подготви ваксинацията на населението, което си е почти военна операция. У нас такава подготовка няма.

Според Христо Иванов Борисов до голяма степен е лично отговорен за този хаос. "Това е огромен провал на Борисов", отсече Иванов, който предупреди, че именно заради това ще си платим всичко.

Зелени коридори, стратегии и джипки

Зелени коридори, стратегии и джипки

По традиция от март насам, всяка въведена ограничителна мярка вбесява или развеселява населението, което редовно е обвинявано в безотговорно поведение по време на пандемия

Липсва системен подход както при мерките, така и в подпомагането на бизнеса и населението. "Системно се харчи безсистемно, а с бюджета за следващата година залага бомба за следващото управление. В тази криза трябва да се подпомагат сектори умно и системно. А всички пари вместо да бъдат похарчени, трябва да бъдат инвестирани.

"Имаше комисия в парламента за контрола на помощите - да се чули нещо от тази комисия с председател Йордан Цонев", попита Христо Иванов.