Властта в момента е напълно делегитимирана и с действията си се подиграва с искането на хората, те да решат кой да управлява България. Зад всичко това стои единствено желанието за заграбване на обществен ресурс. Това заяви в студиото на "Лице в лице" съпредседателят на "Демократична България" и лидер на "Да, България" Христо Иванов.

Той разобличи действията на управляващите като имитиране на чуваемост за исканията на обществото. И точно това вбесява хората и ги изкарва на улицата. С действията си всъщност управляващите само инжектирали гняв и възмущение сред гражданите.

ГЕРБ сбраха 120 подписа и внасят Конституцията си

ГЕРБ сбраха 120 подписа и внасят Конституцията си

ГЕРБ, ОП, част от независимите депутати и част от "Воля"

"Бойко Борисов е проблемът - сега той щял да решава проблема дори без да се появи в парламента: с някаква Конституция, която не била Конституция, но все пак са я написали... но ВМРО щяла да пише преамбюла и да я дописва. Абсолютна подигравка с общественото мнение!", заяви Иванов.

"Всеки да си напише конституцийката или каквито други дивотии е измислил, да се яви с тях на избори и в следващия парламент да се срещнем и да видим какво е решил суверенът и народът", закани се Христо Иванов. Според него единственото, което се прави, е "да се протака и да се печели време за крадене".

Според Иванов 160 гласа за свикване на Велико народно събрание няма да бъдат събрани и нова Конституция няма да има.

ДПС поиска оставката и на кабинета, и на Румен Радев

ДПС поиска оставката и на кабинета, и на Румен Радев

Партията иска експертен антикризисен кабинет, който да организира честни избори

Защо тогава се случва всичко това - Христо Иванов намира отговора в днешната реч на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който е изредил всички финансови инструменти, които смятат да усвояват - от държавния бюджет, през зелената сделка, антикризисния пакет на ЕС и накрая фондовете. Реално според Иванов Карадайъ е поискал това правителство да програмира тези ресурси така, че да се гарантират паят и порциите и паят на Делян Пеевски и на Сарая.