ДПС иска гаранция за правата и свободите на гражданите, необратимост на демокрацията, свободна пазарна икономика и гарантиране териториална цялост на държавните граници. Това бе заявката от страна на ДПС при откриването на парламентарния сезон на фона на протести пред Партийния дом.

Днешната криза ни довела до критичната точка, според лидера Мустафа Карадайъ. За спешни антикризисни мерки за овладяване на държавата настоя той. Днес сме свидетели на разпад на държавността, подчерта лидерът на партията.

За ГЕРБ разделението е опасност, не възможност

За ГЕРБ разделението е опасност, не възможност

Никоя личност не можела да си присвоява народния суверенитет

ДПС обаче критикува и президента Румен Радев, който избрал реваншисткия модел на ГЕРБ. Румен Радев атакува Бойко Борисов и правителството, атакува Народното събрание, каза Карадайъ. Той противопоставял съдии и прокурори. Ерозирали не само институциите, но и президентството. С действията си той ерозира всички органи и институции, смята Карадайъ.

Румен Радев иска парламентът да не е обслужващ персонал на Борисов

Румен Радев иска парламентът да не е обслужващ персонал на Борисов

Ако не искате да чуете мен, чуйте вашите избиратели, които днес са отвън

Забелязва се катарзис и събуждане на гражданското общество, подчерта той. Задачата не била лесна. От една страна се искат избори, от другата импийчмънт на държавния глава. Трябва да определим първо нуждите на държавата, убеден е лидерът на ДПС.

На страната й трябва ясен, точен бюджет в здравната и икономическа криза. Трябвала ни и програмата за ефективно усвояване на средствата за борба с коронавируса. Нито една от двете страни на реваншистката барикада не трябва да се чувства като победител, защото реваншизмът ще доведе до контрареваншизъм.

БСП не дава нито един подпис за подмяната на ГЕРБ

БСП не дава нито един подпис за подмяната на ГЕРБ

Няма да позволим да посегнете на правовия ред, закани се Корнелия Нинова

ДПС иска оставката на Бойко Борисов и на Румен Радев. Ако президентът искал да се проявява като партиец, да си направи партия.

Партията иска експертен антикризисен кабинет, който да организира честни избори. Премиерът в този кабинет да е от най-голямата политическа сила, вицепремиерът от втората.

Яйца и ябълки срещу лютив спрей пред Партийния дом
Обновена

Яйца и ябълки срещу лютив спрей пред Партийния дом

В първия ден трябва да стане ясно дали ГЕРБ ще съберат

Припомняме, в днешния ден от ГЕРБ обявиха, че ще внесат предложението си за нова Конституция, за което са им нужни първоначално 120 подписа на депутати. От ДПС вече обявиха, че няма да подкрепят инициативата на ГЕРБ, от БСП също са против. "Воля" също отхвърлиха възможността да дадат своите подписи.

Очаква се решението на коалиционните партньори от Обединените патриоти и независимите депутати, за да се започне или не процедурата по промяна на Основния закон и свикване на Велико народно събрание.